NHL-stjärnan tvingas bort

HOCKEY

Sju år kvar på kontraktet – då tvingas han bort

Foto: OÖNSKAD. Storstjärnan Vincent Lecavalier, 33, får leta ny klubbadress.

Han har gjort flest mål och spelat flest matcher i Tampa Bays historia.

Nu tvingas Vincent Lecavalier, 33, bort från klubben.

– Det var inget enkelt beslut, säger lagets general manager Steve Yzerman.

Foto: Tampa Bays general manager Steve Yzerman.

Lecavalier valdes 1998 som draftetta av Tampa Bay. Men efter 14 säsonger, en Stanley Cup-seger, 1100 matcher, 404 mål och 926 poäng i Lightning-tröjan, slutspel inkluderat, är framgångssagan över.

Tampa Bay köper ut trotjänaren från sitt kontrakt, men måste fortfarande betala två tredjedelar av spelarens lön fram till kontraktet löper ut om sju år. Enligt kanadensiska TSN ska Tampa Bay betala ut totalt 220 miljoner kronor till centerstjärnan.

– Det här har stötts och blötts länge i klubben men vi tror att det här blir ett betydande drag i vårt långsiktiga mål mot att vara en toppklubb år in och år ut, säger Steve Yzerman till lagets hemsida.

”Alltid en i familjen”

Och fortsätter:

– Vinny kommer alltid att vara en del av Tampa Bay-familjen och hans arv kommer att hyllas varje gång vi får möjlighet.Vi tackar honom för hans otroliga insatser av och på isen. Han har varit en viktig del i det här lagets framgång, säger Yzerman.

Var Lecavalier hamnar nu är ännu oklart. Men att han fortfarande har mycket att ge står bortom all tvivel. Under den förkortade NHL-säsongen noterades kanadensaren för 32 poäng (10+22) på 39 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL