Boston körde över Pittsburgh – igen

HOCKEY

Har nu 9–1 på två matcher när de vänder hemåt

Foto: Brad Marchand (mitten) hade en framträdande roll i Boston.

NEW YORK. Vad har hänt med favoriterna från Pittsburgh?

De blev utspelade av Boston i natt och fick stryk med häpnadsväckande 6-1.

– Det är svårt att förklara, vi spelade bara dålig hockey, säger Sidney Crosby.

Foto: Crosby trodde nog inte sina ögon när han kollade på resultattavlan.

Världens förväntade sig att stjärnspäckade Pittsburgh Penguins skulle komma ut och ta gruvlig revansch efter att ha blivit nollade i första konferensfinalen mot Boston Bruins hemma i Consol Energy Center.

Men andra matchen hann inte mycket mer än börja förrän de hade förlorat även den.

4–1 efter första

Brad Marchand kontrade in Bruins första mål redan efter 28 sekunder och innan första perioden var hade de tagit ledningen med förbluffande 4-1.

Sedan kunde de ägna sig åt sin särskilda specialitet resten av matchen: Stänga ner motståndarnas stora stjärnor, krympa ytor och täppa till fullständigt i den egna zonen.

Och Penguins, en av de stora favoriterna till Stanley Cup-titeln i år, hade inga som helst motvapen.

”Alla var dåliga”

– Nej, det här är svårt att förklara, men vi spelade verkligen bara dålig hockey ikväll, säger en besviken Sidney Crosby när han i vanlig omringas av media efteråt.

– Jag började själv med ett fruktansvärt misstag i första bytet och de gjorde mål på det. Sedan fortsatte det likadant. Alla var dåliga och ingen här inne är nöjd med någonting. Vi gjorde det på tok för lätt för dem att göra mål.

Men trots att laget nu får åka till Boston och svåra TD Garden i ett mycket besvärligt 0-2-underläge är superstjärnan är övertygad om att serien går att vända.

– Vi är alla djupt besvikna över den här insatsen, men vi vet att det inte kommer hjälpa oss det minsta att hänga med huvudena. Det är bara att göra sig redo för att spela desto bättre i Boston, säger han och fortsätter:

– Det här är inget nytt, vi har legat under med 2-0 i serier tidigare och vet att vi kan vända.

I Boston-lägret, där man gör vad man kan för att dämpa entusiasmen över att ha slagit Pittsburgh med 9-1 på två matcher, är ordalydelsen densamma fast tvärtom...

– Vi har haft ledningen med 2-0 förr och vet hur lätt det är att tappa. Penguins är extremt bra, vi måste spela väldigt bra i de kommande matcherna, säger coachen Claude Julien.

”Haft lite tur”

Retstickan och tvåmålsskytten Brad Marchand – som först bidrog till att Tomas Vokoun blev utbytt i hemmakassen och sedan satte det första skottet omtalade ersättaren Marc-Andre Fleury fick på sig – låtsas hålla med.

– Vi har haft lite tur i de här matcherna. De kommer att bli mycket svårare att möta nästa gång, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL