SHL 2015/2016

Får 35 matcher – för fula överfallen

avAndreas Käck, Martin Tolén, Tomas Ros

Här är alla domarna

1 av 2

Efter alla överfall.

Nu meddelar Disciplinnämnden att hela sex (!) spelare stängs av.

Här är alla avstängningar.

Det var i fredags som Leksands Robin Jacobsson sänkte Björklövens forward Kim Karlsson med en otäck tackling mot huvudet.

Karlsson fördes till sjukhus med en allvarlig hjärnskakning.

”Blir en hård smäll”

Nu kommer straffet.

Sportbladet kan avslöja att Jacobsson stängs av i nio matcher, varav tre omvandlas till böter.

– Hårt straff, säger Jacobsson till Sportbladet.

Vad säger du om situationen?

– Det är en smäll som tar dåligt, men uppsåtet var inte att skada. Det går snabbt där ute på isen och det är många faktorer som spelar in. Han kommer i hög fart och det skiljer ju 15 centimeter och 25 kilo emellan oss, så det blir en hård smäll. Sen tycker jag att jag tacklar med de delar som jag ska tackla med. Han får en ”sjukhuspassning” och hinner inte med. Då är det svårt för mig att avsluta tacklingen.

Har du bett Kim Karlsson om ursäkt?

– Ja, jag hag skickat sms till honom men inte fått svar, säger Jacobsson.

”Är ett skämt”

Även HV 71:s Chris Campoli – som fick matchstraff för att knockat Modospelaren Peter Öberg – straffas med tio (!) matchers avstängning, varav tre omvandlas till böter.

Och från mötet på Hovet mellan Djurgården och Malmö straffas Tomi Sallinen och Adam Burish. Sallinen straffas för knocken på Nils Andersson. Han får fem matchers avstängning, varav en omvandlas till böter. Burish får fyra matchers avstängning för ett yxhugg mot Marcus Sörensen. En omvandlas till böter.

Nu rasar Burish mot beslutet.

”Disciplinnämnden är ett skämt. Det är oansvarigt hur de hanterar de här situationerna. Nämnden med några jurister och läkare och kvinnor som aldrig har utövat sporten får påverka spelares karriärer. Jag fick inte tala med någon eller ge någon förklaring. Jag såg en spelare den här säsongen som svingade sin klubba och träffade en spelare i huvudet vilket ledde till ett blödande sår, den spelaren fick en varning”, skriver han i ett sms till Expressen.

Flera avstängningar

Även Modos Joel Kwiatkowski och Skellefteås Alexander Urbom straffas för att ha crosscheckat en motståndare i huvudet. Kwiatkowski får tre matchers avstängning. En omvandlas till böter och en är redan avtjänad.

Uhrmbom får fyra matchers avstängning, varav en omvandlas till böter.

ARTIKELN HANDLAR OM