Skyttekungen hyllar Skellefteås träning

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Seger i den första semifinalen och nytt kontrakt med skyttekungen Andrew Calof.

Då tokhyllar succéforwarden träningen i Skellefteå.

– Du får nog inte den här träningen någon annanstans i världen, säger Andrew Calof.

Skellefteå vann den första semifinalen mot Linköping med 5-2. Och i den andra periodpausen kom ett annat glädjebesked för hemmapubliken.

Skyttekungen Andrew Calof har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– Det här är nog den bästa organisation i Europa och att få stanna här ett år till känns riktigt bra, säger Andrew Calof.

Kontraktet signerades i fredags efter en tids förhandling. Ett krav från Skellefteå var att kanadensaren ska sköta sin försäsongsträning i Sverige.

– Att han skulle stanna kvar här och träna var en parameter vi pratade om. Han kommer att åka fram och tillbaka, men vara här ganska mycket. Det blir max fem, sex veckors semester, säger Skellefteås general manager Lars Johansson.

Calof:

– Ja, jag stannar här i sommar. De tränar extremt hårt. Du får nog inte den här träningen någonstans i världen. Jag kommer nog inte gilla att träna med (fystränaren Stefan) Thomson, men det kommer hjälpa mig i framtiden.

”Värd varenda krona”

Enligt uppgifter är Calof en av de lägst betalda spelarna i Skellefteå, men nästa säsong kostar han mer för västerbottningarna.

– Ja, det gör han. Men han är värd varenda krona, säger Lars Johansson.

I slutspelet toppar 23-åringen Skellefteås poängliga med sju poäng (3+4) på fem matcher. I den första semifinalen blev det en assist.

– Vi hade bra energi och jag tror att det överväldigande för Linköping. Men de hade också bra chanser och Markus (Svensson) spelade stort i målet. Annars hade det kunnat bli en annan match, säger Andrew Calof.

ARTIKELN HANDLAR OM