Hagelin: ”Det kom som en chock”

Foto: Foto: TT
Henrik Lundqvist och Carl Hagelin
HOCKEY

PALM SPRINGS. Först fick han en chock.

Sedan blev Carl Hagelin glad över att det är just Anaheim Ducks han får som ny klubbadress.

– Det finns inget annat lag i ligan jag hellre hade blivit trejdad till, säger den förre New York Rangers-stjärnan till Sportbladet.

Carl Hagelin höll just på att förbereda sig för en 30-årsfest när det skrällartade beskedet kom:

New York Rangers hade trejdat honom till Anaheim Ducks.

– Ja, jag kom ut ur duschen och plötsligt bara smattrade det till i telefonen. Hur det kändes? Först var det en chock. Man är medveten om att det kan hända, men tänker ändå inte på det, säger den 26-årige sörmlänningen till Sportbladet.

– Men, fortsätter han, jag blev snabbt glad över att det är Anaheim jag hamnar i. Det finns inget annat lag i ligan jag hellre hade blivit trejdad till.

Då tänker ”Hagge” både på Ducks potential – och på det faktum att han får flytta till södra Kalifornien.

– Vi snackar om ett lag som för en månad sedan var en match från Stanley Cup-final och förlorade mot dom som till slut vann. Ducks är väldigt bra, säger han.

– Och Kalifornien är ju inte dumt. Folk säger att jag ser ut som en surfare, så det kanske är dags att prova det livet, he he.

Henke ringde upp

I Ducks – som håller på att bli rena svensklaget – finns sedan tidigare Jakob Silfverberg, Hampus Lindholm, Rickard Rakell och Max Friberg.

– Jag känner Silfverberg, vi spelade ju i OS ihop, och Rakell tränade jag med förra sommaren, säger Hagelin.

– I och för sig hade det inte gjort mig något om det bara varit nordamerikaner i laget, jag har ju varit här så länge nu, men det är ändå roligt att ha några svenskar att snacka med.

Samtidigt smärtar det att lämna goda vänner i New York.

– Mats Zuccarello ringde direkt och det var ett känslosamt samtal. Vi har en väldigt stark vänskapsrelation sedan tre-fyra år tillbaka, berättar han.

– Sedan ringde Henrik Lundqvist också. Det är lika med honom. Men han om någon vet ju hur den här businessen fungerar, det finns ingen alls kvar i Rangers sedan han kom dit. Jag vet att vi kommer fortsätta vara polare fast jag flyttar och det är väldigt skönt.

ARTIKELN HANDLAR OM