”Har defintivit ett lag som kan vinna guld”

HOCKEY

Sverige till semifinal utan att imponera

Det blev ingen svenskt superfiasko mot Danmark.

Tre Kronor kom undan med 4-2 men det var ingen imponerande insats.

– Det räcker med lite så är det match, sade Jonas Andersson till TV6.

Fyra vackra mål bjöd Tre Kronor publiken i Tyskland på men det var också det enda glädjeämnet. Ett sömnigt Sverige vann med 4-2 och är klara för semifinal utan att imponera.

Nerv efter dansk reducering

Bengt-Åke Gustafsson tvingades höja rösten i det svenska båset efter Jesper Damgaards reducering till 1-3. Men efter att förbundskaptenen väckt svenskarna höjde sig spelarna och säkrade segern.

– Vi kände att om vi fortsätter vårt spel är det säkert. Men det var precis det vi inte gjorde då. Det räcker med så lite så är det match igen, sade Jonas Andersson vid den andra periodpausen.

Efter reduceringen satte Tre Kronor fart igen. Segern säkrades efter att Linus Omark gjort 4-1 efter en vacker passning från Niklas Persson.

Svagt danskt försvar

– Det var bara sätta dit klubban, en underbar pass av honom. Det var skönt att äntligen göra mål. Det var länge sedan så nu får jag lite självförtroende, säger Omark.

Målen var det inget fel på i 4-2-segern men spelet lämnade mycket övrigt att önska.

Marcus Nilsson öppnade målskyttet efter ett klapp klapp-spel innan Jonas Andersson ökade på med ett stenhårt handledsskott i bortre hörnet.

Danmarks målvakt Patrick Galbraith fick sedan inte mycket hjälp av sitt försvar när Andreas Engqvist frispelade Rikard Wallin med en öppnande sidledspass fram till Sveriges tredje mål.

Kan vinna guld

Danmark reducerade en andra gång genom Morten Madsen med 2.25 kvar att spela och skapade nerv under slutminuten. Men Sverige höll undan och avancerar till semifinal mot Tjeckien.

– Vi spelar stundtals bra men det viktiga var att vi vann. Då spelar det ingen roll. Nu är det semifinal och det är nu de viktiga matcherna börjar, det är bara att kliva fram. Vi ska ut och köra och ta en finalplats, säger Omark.

Är det här ett lag som kan vinna guld?

– Definitivt.