SHL Svenska hockeyligan

Ove Molin lägger av efter slutspelet

HOCKEY

Nordquist avgjorde för Brynäs

Brynäs går in i slutspelet i kanonform. Hemma mot Skellefteå i sista omgången kom ännu en seger – 5–4 efter förlängning. Då meddelade veteranen Ove Molin att han lägger av efter säsongen.

– Jag hoppas att jag får vänta med min sista match tills långt in i april, säger 38-åringen.

Efter 18 säsonger och 853 matcher i Brynäströjan återstår nu bara ett slutspel för Ove Molin.

– Jag är jättenöjd med min hockeykarriär, och med vad jag presterat den här säsongen. Jag har hela tiden sagt att jag vill sluta när det går bra, och därför känns det här helt rätt, säger Molin efter matchen mot Skellefteå.

Rent tabellmässigt handlade mötet mellan Brynäs och Skellefteå bara om en sak – var i tabellen Skellefteå skulle placera sig.

Brynäs var redan klar tabellsexa medan det för Skellefteå gällde att hålla undan för jagande Färjestad i kampen om fjärdeplatsen – och kanske till och med sno tredjeplatsen av Djurgården.

Men för att ha chans att göra det krävdes en seger.

Och det gick inte.

”Spelar inte roll”

Men en fjärdeplats blev det ändå tack vare Södertäljes skräll borta mot Färjestad.

Vare sig Brynäs eller Skellefteå kan påverka kvartsfinalmotståndet. För Brynäs blir det antingen Linköping, Djurgården eller Skellefteå medan Skellefteå får ta det laget som blir kvar.

Ingen vill dock avslöja om de har någon önskemotståndare.

– Det spelar ingen roll, vi tar vilka som helst. Vi har en bra trend och en en väldigt bra målvakt vilket brukar betyda mycket i ett slutspel. Vi får helt enkelt avvakta och se vilka det blir, säger Nordquist.

Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi, anser inte heller att det spelar någon roll vilket motståndarlaget i kvarten blir.

– Det går ut på att vinna vilket lag man än möter. Jag är riktigt nöjd med fjärdeplatsen, det är två snäpp bättre än förra säsongen men på torsdag är det nya friska tag som gäller, säger Skellefteåtränaren.

Skellefteå tog ledningen tre gånger i Gävle, Brynäs kvitterade tre gånger och tog också ledningen med 4–3 i den tredje perioden. Johan Forsberg såg dock till att replikera i powerplay och matchen gick till förlängning.

Molins sista slutspel

Där avgjorde Jonas Nordquist i spel fyra mot tre.

– Kul att får avgöra, även om matchen inte betydde nåt för tabellen kändes det viktigt att behålla formen och laddningen inför slutspelet, sade Nordquist som tillsammans med Magnus Kahnberg och Ove Molin bildar en formstark kedja.

Molin ser fram emot slutspelet som drar i gång på torsdag.

– Det är alltid väldigt roligt att gå in i ett slutspel, men visst kommer det att kännas lite extra i år, säger Ove Molin.

Inför sitt sista slutspel.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan