Tolfte raka för Pittsburgh – och Crosbypoäng igen

HOCKEY

Penguins i topp i hela NHL och poäng i 18 raka matcher. Livet leker verkligen för Sidney Crosby. I natt kom lagets tolfte raka viktoria då vanligen svårspelade Buffalo Sabres relativt komfortabelt avväpnades med 5–2. ”Sid the Sensational” spelar för närvarande sitt livs hockey och bidrog också med en assist till Alex Goligoskis matchavgörande 3–1-mål.

– Gjorde Sid poäng ikväll? Skönt! Jag var lite orolig där ett tag, säger målvaktsfantomen Marc-André Fleury till AP.

Foto: Crosby och Marc-André Fleury snackar efter slutsignalen.

Pittsburgh Penguins går för närvarande som tåget. Anförda av den fenomenale Crosby avverkades ännu ett offer på vägen och så här bra har Penguins inte spelat sedan säsongen 92/93, då man slog NHL-rekord med 17 raka segrar, anförda av en viss Mario Lemieux. Laget har nu inte förlorat sedan den 15:e november och Crosby har gjort 20 mål och 36 poäng under sin magnifika poängsvit.

På tisdag väntar ”the battle of Pennsylvania” mot rivalerna i Philadelphia Flyers. Den matchen blir förmodligen Penguins svåraste nöt att knäcka.

Mot vinst nummmer 13

I nattens drabbning tog Crosby över fullständigt i andra perioden och radade på egen hand upp målchans efter målchans. Bara ett magnifikt målvaktsspel från Ryan Miller höll Crosby borta från målprotokollet.

– Vi pratade innan matchen om att ingen av oss haft möjligheten att vinna 12 matcher i rad. Nu är vi där, men nu lämnar vi den här matchen och fokuserar på nästa, säger Penguins coach Dan Bylsma till AP.

Crosby och hans mannar har alltså siktet inställt på vinst nummer 13 natten mot onsdag.

– Uppenbarligen är det en stor rivalitet mellan klubbarna. Det kommer att bli en stor match, säger Crosby till AP.

Niclas Schaub

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL