”Slet som djur”

HOCKEY

Björklöven skrällvann derbyt - tack vare veteranerna

1 av 3 | Foto: KÄMPASEGER Backen Jörgen Hermansson debuterade i Björklöven säsongen 90/91. I går var det han som blev matchhjälte genom att trycka in 3-1-målet.

Vilja slår klass.

Fråga bara Björklövens trotjänare Jesper Jäger och Jörgen Hermansson.

- Vi hade ett större hjärta än Skellefteå. Vi slet som djur, säger Jäger.

Favorittippade Skellefteå har en uttalad målsättning att nå elitserien medan Björklöven siktar på att i bästa fall nå kvalserien.

Men det spelade ingen roll i gårdagens Norrlandsderby i Umeå.

Björklöven krigade från första till sista nedsläpp - och lyckades vinna med

3-2 trots att Skellefteå forcerade på slutet.

- De har ett bra lag med många klasspelare, det är inget snack om det. Men vi gav allt och det var det som avgjorde. säger backen Jesper Jäger, 34, som spelat i Björklöven sedan 1991, bortsett tre ettåriga sejourer i Borås, Hanhals och Timrå.

Storspel i målet

Björklöven hade många plusvarianter i går. Veteranen Jörgen Hermansson, 34, med flest matcher i Björklöven genom tiderna, skickade in avgörande 3-1. Målvakten Tobias Lundström storspelade och motade 34 av 36 skott.

- Tobbe i mål är inte fy skam, han måste vara en av Sveriges bästa just nu. Han är otroligt duktig, medan deras keeper Andreas Hadelöv släppte in någon enkel puck, säger Jesper Jäger.

- Vi kanske inte spelar så rolig hockey, men vi gör hela tiden de rätta sakerna. Vi finns där mellan pucken och målet, säger Jörgen Hermansson, 34, till Björklövens hemsida.

"Bör ordna upp sig"

Mångåriga elitserieföreningen Björklöven (SM-guldvinnare 1987) är på gång igen efter några ekonomiskt svåra år.

- Organisationen har börjat ordna upp sig och ekonomin är bättre. Det finns goda chanser i framtiden, säger Jesper Jäger.

Ljus framtid

- Nya styrelsen har verkligen börjat om från början och dragit ner ordentligt på budgeten. Vi satsar på inhemska spelare. Unga, lovande juniorer har vi gott om, säger Jäger och nämner Alexander Hellström, 18, Patrik Nevalainen, 18, Jon Palmebjörk, 19 och Daniel Hörnell, 19.

- De sätter lite eld i arslet på oss äldre (skratt).

Du är 34 år. Hägrar elitserien?

- Det är dit vi siktar, men inte i år. Den här säsongen ska vi bara vara med så länge vi kan i kriget om kvalserieplatsen.

Emil Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM