Flydde från frågorna

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Förnedrande förlust med 5–0 i derbyt.

Då flydde Djurgårdens tränare Hardy Nilsson från pressen efter matchen.

– Tränarna tar pressen var tredje gång. Det stämmer inte att Hardy inte kommer bara för att det var förlust, säger sportchefen Jan Järlefelt.

Sportbladet berättade i gårdagens tidning att det finns ett utbrett missnöje med Hardy Nilsson bland spelarna i laget. I derbyt mot AIK var det knappast någon i laget som var beredd att ta en kula för sin tränare.

Djurgården rasade ihop fullständigt i slutskedet och förlorade med förnedrande 5–0.

– Det är klart att det ser dåligt ut. Men en torsk är en torsk. Om det är deras målvakt som står på huvudet eller om det är vi som är okyliga kan man ju diskutera. Men vi har haft problem med målskyttet hela säsongen. Jag vet inte vad det är, säger lagkaptenen Marcus Nilson.

’Väldigt nonchalant’

Har ni förtroende för Hardy Nilsson?

– Ja, självklart. Om det är någon som har sagt så där kan inte jag veta, men det får stå för den personen.

Efter matchen flydde Hardy Nilsson från pressen och lät assistenten Tomas Montén ta presskonferensen. Hardy avböjde intervju med Canal plus eftersom ”Media ska inte få ändra lagets rutiner”. Sedan gick han igenom den mixade zonen utan att stanna. När Sportbladet sedan försökte få kontakt med Hardy när han kom ut från tränarrummet smet han ut bakvägen.

– Han kom inte i tid till intervjun innan matchen. Om det är någon gång som en tränare ska gå och möta pressen är det efter en förlust som den här. Det här är ett väldigt, väldigt svagt ledarskap. Det var nonchalant mot de som gillar att titta på hockey och dåligt mot Djurgårdens fans, sa förre Djurgårdstränaren och numera experten Niklas Wikegård i Canal plus.

Canal plus rasade

Henric von Zweigbergk från Canal plus sökte upp Djurgårdens omklädningsrum efteråt för att få en förklaring till Hardy Nilssons agerande.

– I en så här viktig match vill Canal plus ha honom. Han står fortfarande som head coach, även om ni säger något annat, sa han till Djurgårdens sportchef Jan Järlefelt.

’Var tredje gång’

Järlefelt svarade:

– När Hardy kom in i Djurgården ville han inte ta bort fokus från dem (Tomas Montén och Micke Johansson). Då bestämdes att de skulle vara med i matchen och läras upp, så att de tog pressen var tredje gång. Det har legat kvar i två säsonger nu, att de kör var tredje gång. Det stämmer inte att Hardy inte kommer bara för att det var förlust.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN