”Djurgården kan sluta i kvalserien”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Wikegård sågar flera spelare och ledningen

Wikegård
Wikegård

Niklas Wikegård, 48, sågar Djurgården – igen.

Efter förnedringen mot Linköping säger Wikegård:

– Stora, starka, vinstrika mesta mästarna har det kämpigt nu. Det kan mycket väl sluta i en kvalserie.

Experten Niklas Wikegård, som själv tränade Djurgården 1995-98 och 2002-05, har flera gånger den här säsongen kritiserat Hardy Nilsson. Efter storförlusten borta mot Linköping i går tar Wikegård återigen tillfället i akt att ge Djurgårdens tränare en känga.

– Det ser jävligt tufft ut för Djurgården, ett riktigt test för föreningen. Jag tror att man får sota för att man har behållit Hardy så här länge, säger Wikegård i sin blogg på hockeykanalen.se.

Sportchefen borde få en skopa

Men förutom Hardy Nilsson är det flera andra som får kritik av Wikegård.

– Dessutom måste Järlefelt och övriga sportsligt ansvariga få sig en skopa för hur man har byggt laget. Det ser inte alls roligt ut. En andraformation som inte är kreativ med Norman, Brodin, Cehlin, spelare som inte blir något bättre överhuvudtaget, säger Wikegård i sin blogg.

– Man tog in Almtorp och Carlsson och tyckte att det var två bra nyförvärv, men det är två riktiga fjärdelines-average enligt mig. Väldigt få spelare förstår sin roll, ”Fimpen” (Christian Eklund) är väl nästan den enda. Försvarsmässigt är det många backar som har underpresterat. Wesslau har varit helt okej, men ser ändå spretig ut.

”Nu är det kris på riktigt”

Djurgården ligger med 16 omgångar kvar på tiondeplats och är just nu utanför slutspelet. Men enligt Wikegård bör klubben snarare blicka nedåt i tabellen, för att undvika kvalserien.

– Nu är det kris på riktigt i Djurgården. Under alla år som jag har följt Djurgården nära, det vill säga 1994-95, så tror jag inte att det har varit så här jobbigt någon gång. Man har en dålig energi i laget och ingen passion från ledarhåll.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN