Slår tillbaka: ”Var inget hotfullt alls”

Anders Blomberg.
Anders Blomberg.

Det förekommer uppgifter om att ”maskerade personer uppträdde hotfullt” mot Björklövens spelarbuss efter den senaste matchen mot Timrå.

Det stämmer inte, enligt Timrås säkerhetsansvarige Anders Lundin.

– Jag var vid bussen och bevittnade inget sådant över huvud taget, säger han.

Västerbottens-Kuriren skriver i dag om en ”olustig händelse” i samband med ”game 2” i den hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Timrå.

Enligt tidningen ska ”maskerade personer ha närmat sig bussen och uppträtt hotfullt” efter matchen. Det rapporteras också att en del av dem ska ha plockat upp stenar och ”sett ut som de tänkt kasta dem mot bussen”.

Något som Björklövens vd Anders Blomberg också ska ha fått återberättat för sig från lagets busschaufför

– Det kom fram ett antal personer med huvor och liknande. Men det skedde aldrig (någon stenkastning) utan situationen lugnade ner sig och ingen skada var skedd, säger Blomberg till Sportbladet.

”Inget hotfullt”

Timrås säkerhetsansvarige Anders Lundin var på plats vid bussen när den påstådda incidenten inträffade. Han tonar ner allvaret i den rejält.

– Jag var där och det stämmer att det fanns ett gäng Timrå-anhängare vid bussen, men att de skulle vara ”maskerade” köper jag inte. De hade munskydd på sig. Om det räknas som ”maskering” så ser jag ”maskerade” människor varje dag på ICA, säger han.

– Jag noterade också att en person böjde sig ner, om det var för att provocera eller inte vet jag inte, men vad jag såg så var det ingen som tog upp något från marken eller gjorde någon ansats att försöka kasta något. Men det stämmer att en del fans var vid bussen, säkert för att provocera lite.

Hur menar du med ”provocera”?

– Efter att det hade varit lite hett ute på isen under matchen. Men som sagt, det var inget hotfullt över huvud taget. Sedan kan man tycka att de inte borde varit där över huvud taget, säger Lundin.

Han har varit i kontakt med berörda fans.

– Ja, och påpekat att sådant där accepterar vi inte.

Vad är det ni inte accepterar? Du sa nyss att det inte var något hotfullt över huvud taget?

– Nej men att man går ut och möter upp motståndarnas spelarbuss. Det finns ingen anledning att göra så. Man ska stötta sina egna spelare, och det var säkert det de ville göra från början, men de kunde ha avlägsnat från platsen när Björklövens spelare kom ut.

Vidtar åtgärder

Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman berättar att ligans säkerhetsavdelning har varit i kontakt med berörda klubbar och att åtgärder kan vidtas.

– Vår säkerhetsavdelning kikar på hur vi kan förbättra för lagen så att trygghet uppstår. Kanske ska lagen åka i ostrajpade bussar? Tråkigt när sånt här sker. Vi tvingas nu jobba med saker som handlar om allt annat än fest på isen, säger han.

Björklövens vd Anders Blomberg igen:

– Det är jätteviktigt för oss att vår personal och våra medarbetare känner sig säkra. Nu hoppas vi kunna lägga det här bakom oss och fokusera på hockeyn.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!