Kaosscener när Hudiksvall avgjorde maratonmatch

I den tredje övertidsperioden kunde Hudiksvall bräcka Östersund och gå vidare till kvalserien.

Men alldeles efter slutsignal utbröt bråk i hemmalagets spelarbås efter att frustrationen runnit över för Östersunds Lucas Sandström.

– Det blir som ett slagsmål på krogen eller vad som helst. Då blir man ju livrädd, säger Felix Carenfelt till Hela Hälsingland.

SE HELA SLUTSPELET I HOCKEYETTAN LIVE HÄR

Slutspelets kanske jämnaste dragkamp har fått sin vinnare.

Kvällens kraftmätningen mellan Hudiksvall och Östersund blev en ny jämn tillställning.

Först efter 104 spelade minuter, i den tredje övertidsperioden, kunde hemmalagets Christoffer Jansson avgöra och skicka Hudiksvall till kvalserien. Då rann det över för Lucas Sandström, som har varit i blåsväder tidigare under sin karriär.

”Man blir livrädd”

Efter slutsignalen kastade han sig över Felix Carenfelt i hemmalagets bås och fick dras undan av tränare och lagkamrater innan han till slut lämnade isen genom spelargången.

– Sandström där... vi har ju varit på varandra ganska mycket under hela serien. Vi har pratat med varandra och gjort fula grejer. Efter matchen i dag försökte jag bara vinka och säga tack för en bra kamp, säger Carenfelt till Hela Hälsingland.

Felix Carenfelt.
Felix Carenfelt.

Carenfelt säger vidare att han är beredd på att det kan hända saker under matchens gång, men...

– När det händer utanför... det blir som ett slagsmål på krogen eller vad som helst. Då blir man ju livrädd, i alla fall jag. Jag försökte bara backa och lägga mig ner. Som tur var hade jag lagkamrater och tränare som tog bort honom från mig.

”Måste stå upp för mina lagkamrater”

Lucas Sandström ger sin bild av händelserna för Sportbladet:

– Att stå och håna och gestikulera mot ett lag som precis har förlorat efter en lång matchserie tolererar jag inte. Det är egentligen allt jag har att säga, jag måste stå upp för mina lagkamrater.

Är du ångerfull?

– Jag hade aldrig gett mig på någon annan i deras lag om vi säger så. Sen får folk tolka det hur de vill.

”Gör rätt bedömningar”

Det blev slutet på en match som pågått i snudd på fem timmar, dels på grund av de tre övertidsperioderna och dels på grund av att isen haft svårt att sätta sig matchen igenom.

– Vi har strukturen och spelar ett disciplinerat spel. Vi gör rätt bedömningar och håller det i 60 minuter, även om vi inte avgör under den tiden. Men trots tröttheten orkar vi hålla i och det håller hela vägen, säger HHC:s tränare Magnus Nilsson.

Med det är alltså Hudiksvall klara för kvalserien till hockeyallsvenskan som fjärde och sista lag.

Lucas Sandström.
Lucas Sandström.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus


Fräckt allsvenskt drag på Europatipset | Ta rygg på expertens system
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!