Avslöjar: NHL-stjärnan kan återvända till HV71

Niklas Hjalmarsson på väg hem efter 14 säsonger i NHL

En rejäl transferbomb är på väg att slå ner i hockeyallsvenskan.

Enligt uppgifter till Sportbladet överväger den trefaldige Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson, 33, en flytt hem till HV71.

– Niklas Hjalmarsson i HV71 skulle vara fantastiskt på alla sätt och vis, säger sportchefen Johan Hult.

Efter 14 säsonger, över 800 NHL-matcher och tre Stanley Cup-segrar är Niklas Hjalmarsson på väg att vända hem till Sverige. 33-åringen, som är en av Sveriges mest meriterade försvarare överväger, enligt uppgifter till Sportbladet, att spela i hockeyallsvenskan och HV71 kommande säsong.

Hjalmarssons kontrakt löper ut med Arizona efter säsongen och det står redan klart att klubben missar slutspel efter förlusten mot Los Angeles Kings i morse.

Niklas Hjalmarsson.
Niklas Hjalmarsson.

Det som kan stoppa en övergång till HV71 är om en NHL-klubb kommer med ett lukrativt bud som 33-åringen inte kan motstå eller om skattesituationen blir en sådan att det blir extremt tufft att redan till hösten spela hösten i Sverige.

”Vi har träffat Niklas”

– Vi vet att en Niklas Hjalmarsson i HV71 skulle vara fantastiskt på alla sätt och vis. Inte bara på isen utan som ledare på flera plan. En fin kille som står med fötterna på jorden och är ödmjuk. Jag har fått frågan, några gånger, om vem som är min drömvärvning och jag brukar svara att det är Niklas Hjalmarsson, säger sportchefen Johan Hult och fortsätter:

– Vi har träffat Niklas när han är hemma på somrarna och han har inte stängt dörren till HV71. Däremot vill Niklas inte vara här för att "bara vara" i HV. Om Niklas ska spela i HV så ska han kunna prestera och ha möjlighet att göra sitt bästa, säger sportchefen.

Svensken hade sin mest framgångsrika period mellan 2010 och 2015 då han var en av Chicago Blackhawks mest framstående spelare i laget som vann tre Stanley Cup-titlar under perioden. Han blev extremt omtyckt av fansen för sitt uppoffrande spel och sin passion för Chicago och organisationen Blackhawks. Det blev tio säsonger i Blackhawks innan svensken trejdades till Arizona.

Har hus nära arenan

Han var även en del av av det Tre Kronor som tog OS-silver i Sotji 2014 och i det stjärnspäckade landslag som representerade Sverige i World Cup 2017.

Hjalmarsson spelade för HV71 som junior och gjorde även 55 matcher i Elitserien för klubben mellan 2004–2007.

Familjen Hjalmarsson, som består av pappa Niklas och två pojkar 4 år och 7 år, har även förberett en hemkomst till HV71 i flera år och renoverat ett hus i närheten av Kinnarps Arena. ”Hjalle” har även sommartränat med klubben i flera säsonger.

– Jag kommer ta kontakt med honom på ett eller annat sätt. Men han ska få tid och landa samt känna efter lite. Vi kommer inte jaga fram det här, säger Hult, som betonar att han ännu inte har haft någon kontakt med Hjalmarsson eller hans agent om kommande säsong.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!