Mardröm för Djurgården – femte raka förlusten

Djurgården har fallit tillbaka rejält i SHL.

0–2 mot Örebro på Hovet var femte raka förlusten.

– Nu är vi mot repen, nu måste vi upp i jävla anamma och desperation i laget, säger huvudcoachen Robert Ohlsson.

Annars så hemmastarka Djurgården åkte också på sin andra raka förlust på Hovet. Senast var det Oskarshamn som vann i Stockholm, efter att Djurgården vunnit nio raka matcher i hemmaborgen.

Djurgården vann inte närkamperna och de lösa puckarna i matchen, vilket brukar vara lagets styrka framförallt på hemmais. Robert Ohlsson var kritisk efter att ha blivit nollade.

– Jag saknade tryck hos oss. Jag trodde det skulle vara ett jävla tryck i dag, men det var inget tryck alls och vi var bara ute och spelade mellishockey. Vi var långt ifrån vårt spel och var sega, vi var dåliga på skridskorna och långsamma med pucken så att de fick kommandot. Vi hade inget tryck på skridskorna, inget tryck i passningsspelet och inget tryck i närkamperna. Vi behöver tryck, säger Robert Ohlsson.

Efterlängtat mål

Borna Rendulic fick utdelning på sitt kraftfulla högerskott igen efter en trög tid. Den storväxte kroaten hade elva mållösa matcher i rad, varav tre där han var avstängd.

Totalt har den 28-årige forwarden nu gjort tio mål under sin första säsong i SHL. Han gjorde stor succé i inledningen av säsongen med mål i de fyra första matcherna, det var fem mål på fyra matcher.

– Det här var skönt för honom som målskytt. Han har nog funderat och tänkt lite för mycket den senaste tiden, säger huvudcoachen Niklas Eriksson.

Rodrigo Abols är efter en stark match nu också uppe på tio mål. Den 24-årige lettiske forwarden hade innan matchen blivit uppsatt på waivers av sin NHL-klubb Florida Panthers och blir kvar i Örebro tills vidare.

Enroth i storform

Jhonas Enroth höll nollan för första gången under säsongen i sin 19:e match. Den 32-årige stockholmaren har nu tre raka segrar och har spelat mycket tryggt och stabilt de senaste matcherna.

– Det var skönt att få den första nollan ur vägen. Jag har inte riktigt levt upp till mina egna förväntningar, men vi har vunnit mycket och ligger där vi hade siktat på inför säsongen. Det här är matcher jag cirklar in i kalendern direkt när man får spelschemat, jag har sett halva laget på andra sidan på stan genom åren så det blir en väldigt speciell match för mig, säger Jhonas Enroth.

I slutperioden stod Dick Axelsson och Stefan Warg och knuffade på varandra länge. Båda fick två plus två minuter vardera för slagsmål och osportsligt uppträdande.

Djurgården och Örebro möts på lördag igen i Närke, 42 timmar efter den här matchen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!