NHL

Rask blunder när laget gick för vinst – lämnade målet

Målvakten efter missen: Jag bara garvade

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Tuukka Rask höll på att ställa till med säsongens präktigaste tavla i Bostons bortamatch mot New York Rangers i natt.

Med mindre än en minut kvar av ordinarie matchtid, vid ställningen 2-2, lämnade han plötsligt sin kasse och åkte mot båset – tills panikslagna lagkamrater fick stopp på honom.

– Vi är i underhållningsindustrin. Förhoppningsvis fick sig folk ett gott skratt, säger den finländske keepern med ett snett leende.

Det dråpliga misstaget kunde ha kostat Bruins segern på Madison Square Garden på det mest spektakulära sätt. 

För som sagt:

Ställningen var 2-2 när Tuukka Rask plötsligt skrinnade iväg och lämnade kassen tom – och först när alla i båset började skrika och vifta åt honom förstod han att han hade begått ett misstag.

Trodde han att domarna signalerat för en avvaktande utvisning?

”Jag kunde inte förstå”

Nä, han hade tydligen missat lagkamraterna gjort två mål framåt…

– Jag trodde ärligt talat att vi låg under med 2-1 och väntade på att jag skulle bli kallad till bänken, jag kunde inte förstå att det inte hände. Till slut tog jag beslutet själv när vi hade kontroll på pucken. Sedan förstod jag att det visst stod 2-2, berättar han med ett roat leende på presskonferensen efteråt.

– Om jag fick panik? Nä, jag bara garvade. Det där är definitivt inget man vill göra, men hey: Vi är i underhållningsindustrin. Förhoppningsvis fick sig folk ett gott skratt.

Jo, när allt var sagt och gjort kunde i alla fall Bruins-fansen skratta, för den förlängning som följde på Tuukkas äventyr hann bara pågå i 36 sekunder – sedan prickade Brad Marchand in den avgörande 3–2-pucken, i friläge.

Går starkt

Därmed har Bruins – helt klart ett topplag i år också, förlusterna av backstjärnorna Zdeno Chara och Torey Krug till trots – tagit minst en poäng i nio matcher i rad.

Rangers har det motigare, men bärgade alltså ändå en poäng mot nattens svåra motståndare – och fick se positiva tecken hos Mika Zibanejad. Han producerade inga poäng, men spelade med ett helt annat bett än tidigare under säsongen och skapade ett flertal chanser.

– Jag kände mig som mitt gamla jag ikväll, bekräftar han.

– Det var tungt att förlora, men mitt spel blir bättre och bättre för varje match nu.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Toronto vann mötet mot ärkerivalen: ”Gedigen seger”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Tuukka Rask

Boston Bruins