Malmö förlorade igen mot LHC

HOCKEY

MALMÖ. Linköping är rena rama mardrömmen för Malmö Redhawks.

I kväll tog man femte raka segern – trots att det var Skåne-laget som dominerade.

– Vi vann när vi inte riktigt förtjänade det. Det var inte som att man stod och hoppade jämfota i båset, säger tränaren Dan Tangnes.

Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYR N

Det var två formstarka lag som möttes i Malmö Arena, men i de inbördes mötena har Linköping varit förkrossande starka.

Ikväll kom femte raka segern.

Malmö var annars det, i långa stunder, starkaste laget framför allt i den andra perioden då man klev upp i en 3–2-ledning efter Frederik Storms imponerande tre assist.

”Ganska mycket rost”

Men Linköping kämpade sig kvar och tillbaka i matchen, mycket tack vare Jonas Gustavsson som gjorde en fin match i mål. 4–3 kom med 40 sekunder kvar av Ken Andre Olimb och slutresultatet 5–3 i tom kasse strax därefter.

– Det var inget finlir idag. Vi var kanske lite präglat av att det har varit uppehåll. Det var en krigarmatch, säger Olimb.

Tränaren Dan Tagnes håller med.

– Efter ett lanslagsuppehåll är man lite orolig som coach att det ska vara lite rostigt. Det kan man väl säga från vår sida, att det var ganska mycket rost, säger han.

– Under en säsong har man en del fulsegrar. Idag drog vi ett sånt kort och vann när vi inte riktigt förtjänade det. Det var inte som att man stod och hoppade jämfota i båset, fortsätter tränaren.

”Naivt och inte ödmjukt”

Malmös Nils Andersson bröt sin målnolla till 1–0, men den glädjen försvann vid slutsignalen. Han tycker inte att laget var tillräckligt ödmjukt.

– När de spelar ett bortaspel ser de till att ta tillvara på chanserna och samla kraft defensivt. Vi är inte tillräckligt ödmjuka defensivt, tror att vi ska vinna tillbaka pucken direkt och har ett för offensivt tänk. De bytena när de har lite längre puckinnehav spelar vi lite naivt och vi gör inte jobbet i det defensiva spelet. En frustrerande förlust.

ARTIKELN HANDLAR OM