”Roligt att de äntligen fick se pappa vinna”

HOCKEY

NEW YORK. Lättnaden fullkomligen lyser i Henrik Lundqvists ögon efter den första segern på nästan två veckor.

– Det här behövde vi. Särskilt roligt var det att barnen var här och äntligen fick se pappa vinna, säger han med ett leende till Sportbladet.

Foto: Julie Jacobson / TT / NTB Scanpix

Kontrasten mellan hur det sett ut i den svenske målvaktsstjärnans omklädningsrumshörn efter de senaste veckornas ständiga förluster – fem i rad, faktiskt – och hur det ser ut när han sitter och baxar av sig benskydden under lördagseftermiddagen kunde inte vara skarpare.

4-2-segern i matinén mot Nashville på Madison Square Garden satt där den skulle, milt uttryckt.

– Ja, det har var såklart en lättnad. Otroligt skönt. Vi behövde verkligen detta på så många sätt, pustar han.

– Vi fick en bra start. Sen vet jag inte...det är okej. Men det gör enormt mycket skillnad att få ledningen. Då kan man spela på ett annat, smartare sätt och behöver inte ta så mycket chanser.

Vägrade släppa in puckar

Lundqvist själv hade det hyggligt lugnt –  fram till en intensiv Nashville-forcering i tredje perioden. Då gick det å andra sidan  att se på honom att han helt enkelt vägrade släppa in några fler puckar och förlora igen.

– Vi hade lite svårt att få ut puckarna ur egen zon ett tag, då blev det lite stressigt, kommenterar han.

– Men jag tycker det känts bra de senaste två-tre matcherna. Jag har varit en enda grej, en extra räddning, från mer framgång. Det gäller att inte överreagera. Det är lätt att fokusera på allt negativt när man inte vinner, men det ska man inte göra.

”Roligt att barnen var här”

Efter den här triumfen kan ”Henke” istället fokusera på en avslappnad lördagkvällen med hustrun Therese och döttrarna Charlise och Juli.

– Ja, det var roligt att barnen var här och äntligen fick se pappa vinna, ler han.

Jesper Fast, som nyligen återvände efter sin svåra höftskada, gjorde sitt första mål för säsongen när han 14.58 in i första perioden tryckte in den förlösande 1-0-pucken.

– Det betyder mycket för oss att Jesper kommit tillbaka, han är en stor del av energin i det här laget, säger coachen Alain Vigneault.

Så blev Henrik Lundqvist "Kung Henrik" 00:38

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL