”Aldrig spelat i ett så bra lag”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Chris O'Meara / TT / NTB Scanpix

HOCKEY

TAMPA. Blixtarna slog ner i Tampa i natt igen – gång på gång på gång.

Innan krutröken lagt sig hade tabellettan från västra Florida tvålat till gamle kompisen Ben Bishop och de andra i Dallas Stars med 6-1 – och den mirakulösa ”CCCP”-kedjan med Nikita Kucherov, Vladislav Namestnikov och Steven Stamkos stod för sammanlagt nio poäng.

– Jag har aldrig spelat i ett lag som varit så här bra redan under hösten, säger svenske backen Anton Strålman till Sportbladet.

Den här NHL-hösten är verkligen Tampa Bay Lightnings.

Det visade de åter med all önskvärd – eller icke-önskvärd, för resten av ligan – tydlighet i natt.

Trots att de just kommit hem från en lång roadtrip i Kalifornien och trots att de mötte ett Dallas som bara väntar på att detonera iscensatte de ny show och frälste fansen hemma i Amalie Arena med en 6-1-seger.

– Vi spelar verkligen bra på alla plan just nu, säger Anton Strålman när vi träffar honom i omklädningsrummet efter slutsignalen.

Två mål och två assist

– Powerplay funkar, boxplay funkar och defensiven funkar för det mesta. Och när den inte gör det har vi en suverän målis i Vasilevsky som räddar oss. Offensivt? Ja, det är ju bara att ge killarna pucken...

I synnerhet killarna i den CCCP-inspirerade förstakedjan:  Nikita Kucherov, Vladislav Namestnikov och Steven Stamkos. De stod, otroligt nog, för nio nya poäng mot Stars. Bara Stamkos bidrog med två mål och två assist – och ”Kuch” prickade in 17:e fullträffen.

– De är på samma våglängd och tänker likadant, framförallt Stamkos och Kucherov.  Just de två kan ju också både skjuta och passa. Det är roligt att stå på blålinjen och bara titta på dem. Jag tror överhuvudtaget aldrig jag spelat i ett lag som varit så här bra redan under hösten.

”Taskiga mot honom”

För Stars var besöket i Florida mindre kul. John Klingberg – ettan i backarnas poängliga – hade en tung sekvens när han blev av med pucken bakom egen kasse i powerplay så att Brayden Point kunde göra ”shorthanded”-mål, och före detta Lightning-keepern Ben Bishop, tillbaka i Amalie Arena för första gången sedan han trejdades bort i våras, fick alltså släppa in sex mål mot gamla kompisarna

– Ja, vi var nästan lite taskiga mot honom. Men så är det i den här branschen. Det ska inte vara lätt,  fortsätter ”Strålle”.

Victor Hedman var som en vanligt en av Tampas bättre spelare och spelade fram till två av målen.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!