Bergfors: ”Jag och Djurgården lite samma”

Foto: MICHAEL ERICHSEN, BILDBYRÅN
HOCKEY

GÖTEBORG. Djurgården gjorde mål efter 20 sekunder i hans första byte.

Succéstart för Niclas Bergfors, 29, men det slutade med ännu en förlust.

– Jag och Djurgården är lite samma, vi hittar ett sätt att inte få in de där puckarna, säger han efter 1–2 mot Frölunda.

Sent i onsdags eftermiddag blev det klart, Niclas Bergfors släpptes av Linköping efter bara en halv säsong i klubben. I stället hoppas han att mål- och poängtorkan ska försvinna i Djurgården.

– Det var snabba ryck. Bara hem till lägenheten i Linköping och packa ihop allting, sen tillbaka till Stockholm. Och så tåg till Göteborg på morgonen för match. Men det är inte första flytten för mig, så jag hade lite på känn vad som väntade, säger han.

”En drömstart”

Hans tid i Djurgården kunde knappast börjat bättre. Redan i det första bytet fick han tag i pucken och via en Frölundaklubba gick den till Matt Anderson som sköt in 1–0. Då hade det gått 20 sekunder.

– En drömstart, och nästan assist också. Men den kommer nästa gång. 

Bergfors, som sedan 2005/06 spelat sex säsonger i Nordamerika och fyra år i KHL, kom till Linköping med gigantiska förväntningar på sig. Men det har låst sig, på 37 matcher i Linköping stod han för ynka fem poäng (3+2).

– Det är små detaljer. Lite självförtroende förstås. Men jag har kommit till skott och lägen, men kanske är jag någon meter längre bort från mål än jag varit tidigare. I stället för att ta ett steg till och komma i ännu bättre läge så har jag dragit på direkt. Det är inget fel med det, men det verkar inte som att det varit lyckat för mig hittills. Men jag krigar på och är fokuserad på det jag kan påverka.

”Snart vänder det”

Mot Frölunda fick han iväg tre skott på mål, och var nära vid ett flertal tillfällen. Men, inga mål heller i debuten i Djurgårdströjan.

Lätt att det sätter sig i skallen?

– Jag är lite som laget i dag, vi hittar en väg att inte få in de där puckarna. Men vi får kriga på, snart vänder det. Visst, det har inte funkat för mig den här säsongen, men jag kan ju inte hålla på och börja hitta på något annat. Jag måste hålla mig till min grund och gå tillbaka till den jag är. Det måste vända någon gång. 

Djurgården tappade sin ledning, och förlorade till slut efter förlängning. Trots en poäng, det var lagets sjunde förlust i rad.

– Vi är mitt i en tuff tid nu, vi jagar playin och det finns inte så mycket tid att tänka. Det är ändå ett lag som spelmässigt är på väg uppåt. Vi har lite stolpe ut bara.