Kaotisk match när Björklöven föll

2–7 är inga fina siffror för Björklöven.

Men att frustrationen tog så över hand att matchen slutade i ett stort slagsmål – det var inte mycket finare.

I mötet mot Karlskoga gick det från kamp till kaos i den tredje perioden.

Domarbeslut som inte kom, kamp över hela isen och så mycket känslor att det knappt gick en minut utan att en hätsk situation uppstod.

I kvällens match mellan Björklöven och Karlskoga märktes det att det börjar dra ihop sig i årets hockeyallsvenska – och att varje poäng kan vara avgörande.

Fajt i slutet

En hel match fylld av frustration från Björklövens sida mynnade ut i ett stort slagsmål.

Hemmalaget hade ordentligt med motvind – och Lucas Sandström inledde slagsmålet med en crosschecking och avslutade det med att slänga av sig sina grejer och åka av isen. Han fick matchstraff tillsammans med Karlskogas Viktor Lang.

Totalt blev det 68 minuters utvisning – av bara slagsmålet.

– Det blir en frustrations–situation. Vi hade släppt in många mål och var på väg mot en svidande förlust. Då blir det lätt frustrerat. Nu blir vår spelare avstängd ytterligare en match men inte deras, det tycker jag är märkligt när det är två som deltar i slagsmålet, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall.

Målmässigt rann det iväg ordentligt till 2–7.

– Karlskoga är bättre än oss i dag, på det mesta. Det blir helt matchavgörande att de sätter sina spelöverlägen medan vi inte gör det, säger Fagervall.

En spelmässigt bra period

Det var i den andra perioden som det spelmässiga fick en uppsving efter en förstaperiod som mest bara bestod av just kamp.

Laget som bröt nolläget var Björklöven – i boxplay. Men Karlskoga fick in en snabb kvittering och det var där som motvinden startade för Björklöven.

Hemmalaget hade ett bra tryck mot Karlskogamålet länge – men pucken ville inte in. Efter en olycklig utvisning var det i stället tabelltvåan Karlskoga som tog över matchen och perioden slutade 3–1 till bortalaget.

– Vi skapade lite där men de försvarade sig väl. Vi hade lite momentum men Karlskoga är bättre på detaljerna och det blir väldigt avgörande i dag, säger Fagervall.

I den sista perioden tappades spelet helt när Björklöven inte alls kunde hålla ihop det. Anledningen var till stor del frustration mot domare då laget borde ha fått flera powerplay – men också att man inte kunde ta tillvara på chanserna man hade.

Hur tar ni er vidare nu?

– Vi får lyfta på hatten för Karlskoga och inse att de helt enkelt var bättre än oss. Det är viktigt för att kunna fokusera på morgondagens arbete och hitta energi till nästa match. Vårt fokus måste ligga på att just hitta energin och släppa det här, säger Fagervall.

ResultatserviceLäs alla senaste artiklarna om Hockeyallsvenskan 2016/17
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!