Magnus Nygren i försoningsmöte efter den rasistiska attacken

avPontus Berg Nilsson

Färjestads lagkapten Magnus Nygren har hamnat i blåsväder efter att ha sagt ett rasistiskt ord natten till söndag i kön till en hamburgerkedja.

Efteråt har han varit ångerfull – och nu har han träffat de berörda personerna.

– Det känns såklart skönt att ha träffat grabbarna, säger Nygren till nwt.se.

Foto: Bildbyrån

Färjestad BK åkte ut i fyra raka matcher mot HV71 i kvartsfinalen. Efter avslutad säsong hade laget en fest, som slutade med att lagkaptenen Magnus Nygren hamnade i rejält blåsväder.

I kön till en hamburgerkedja delade han ut slag och slängde ur sig ett rasistiskt ord.

Något han och klubben gått ut och bett om ursäkt för och varit ångerfull över.

– Jag slänger ut något fruktansvärt beklagligt ordval och är djupt ångerfull, sa Nygren till Färjestads hemsida.

Träffat berörda personer

På tisdagskvällen träffades Nygren och de berörda personerna på Färjestads kansli för att prata ut om händelsen, ett möte som NWT var med på.

– Det känns såklart skönt att ha träffat grabbarna och jag fick nu tillfället att be om ursäkt ännu en gång. Skillnaden nu var att vi såg varandra i ögonen, säger Nygren till NWT.

Kontakt med en av personerna togs redan i söndags, men mötet har inte kunnat ordnas förrän på tisdagskvällen.

”Ointresserade av hockey”

De två inlandade grabbarna är inte helt nöjda med den bild som skapats i media då konflikten startade långt tidigare än det videoklipp som spridits på händelsen.

– Vi tycker att medias bild av vår inverkan i händelsen inte visar vad som egentligen hände. Konflikten började inte med Magnus utifrån ett hockeyperspektiv. Vi är båda ointresserade av hockey så vi hade inte koll på att Färjestad hade åkt ur slutspelet. Vi vill också i det här sammanhanget säga att vi själva inte är utan skuld i det här och vi tycker också att det var bra att vi fick till ett möte och prata ut om det här, säger en av de berörada.

Det som grabbarna främst reagerat på är att de pekas ut som bråkstakar som provocerar Nygren. Men enligt dem finns det mycket som hände tidigare.

Vill lägga det bakom sig

Alla parter var nöjda över att ha pratat ut om händelsen och hoppas nu att mediastormen kring händelsen ska blåsa över.

– Man kan ju önska att nu när vi alla är överens, bett om ursäkt till varandra och tagit i hand, att alla andra också kan lämna det här, säger de samstämmigt till nwt.se.

ARTIKELN HANDLAR OM