Doldisarna uttagna i JVM-truppen

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I dag presenterar Tomas Montens sin bruttotrupp till JVM.

Sportbladet kan berätta att två doldisar finns med: 

Brynäsbacken Viktor Persson och Linköpings center Arvid Costmar. 

Junior-VM ska avgöras i en så kallad bubbla i Edmonton och för svensk del startar turneringen som vanligt på annandagen. I dag presenterar förbundskapten sin bruttotrupp som på måndag inleder en veckas långt träningsläger i Sundsvall. 

På grund av det osäkra läget med coronan beräknas Montén plocka uten rekordstor trupp, 35 spelare eller till och med ännu fler. 

Bakom de stora namnen som Alexander Holtz, Lucas Raymond, William Eklund, Philip Broberg och Victor Söderström finns det alltså en hel del platser för lite mindre kända spelare.

Och Sportbladet kan berätta namnet på två av dessa. Det handlar om Brynäsbacken Viktor Persson och Linköpings center Arvid Costmar. 

Den sistnämnde har spelat SHL-hockey med Linköping, men fått sparsamt med istid. På 14 matcher har det blivit en poäng (1+0). Den spelskicklige centern var med och vann U18-guld för Sverige 2018 och bör ha stora chanser att ta en plats i den slutgiltiga truppen. 

Viktor Persson hade planerat att spela juniorhockey i Kanada den här säsongen, något coronapandemin satte stopp för. I stället har den högerfattade backen spelat J20-hockey med Brynäs under hösten. Nu är han en av backarna i Tomas Monténs bruttotrupp. Något skribenten Chris Faber var först att berätta. Uppgifter som även Sportbladet har. 

Totalt får Montén anmäla 22 utespelare och tre målvakter till turneringen. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!