Elias är frustrerad: ”Det är oacceptabelt”

Elias Pettersson har haft en tung start på NHL-säsongen.

På de fyra första matcherna har han bara gjort en endaste poäng.

– Jag är besviken över att svika laget och låta min frustration synas, säger han.

Vancouver Canucks har nu fyra raka förluster i den kanadensiska divisionen i NHL. Mot Calgary Flames i Alberta blev det förlust med 5–2.

Det var svenskarna i Calgary Flames som fick de positiva rubrikerna efteråt. Mikael Backlund, Elias Lindholm och Rasmus Andersson gjorde mål, Jacob Markström storspelade i målet mot sitt förra lag.

I Vancouver Canucks har Nils Höglander fått mer positiv uppmärksamhet än Elias Pettersson. Framförallt efter målet i NHL-debuten och den inledande 5–3-segern mot Edmonton Oilers.

Saknar självförtroende

Mot Calgary Flames satt Elias Pettersson utvisad två gånger i den andra perioden. En period som Calgary Flames vann med 3–0.

Den stora stjärnan och förstecentern i British Columbia är besviken på sig själv efter säsongsinledningen.

– Jag tycker att jag kan göra saker mycket bättre där ute och jag spelar inte med det bästa självförtroendet just nu. Jag spelar för stillastående och jag behöver flytta fötterna eftersom jag är en enkel måltavla, säger Elias Pettersson.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

”Sjunka så lågt”

Till nordamerikansk media ber han om ursäkt till laget och supportrarna för sina två utvisningar och sitt uppträdande.

– Jag tog två dumma utvisningar och det är oacceptabelt. Jag är besviken över att svika laget och låta min frustration synas, det ska inte hända igen, säger Elias Pettersson.

Han tycker inte heller att laget kommer upp till den nivån som har förväntats av dem.

– När vi inte spelar vår bästa hockey så kan vi inte sjunka så här lågt. VI måste hitta vårt spel och vi kan inte låta dem köra över oss, säger Elias Pettersson.

”Sätter sig i huvudet”

Huvudcoachen Travis Green har fått frågor om formen och statusen för Elias Pettersson varje dag sedan säsongsinledningen.

– I den första perioden började den kedjan visa vad den kan och vi kunde ganska enkelt haft två eller tre mål, i stället för bara ett. Elias Pettersson ser ut att krama klubban lite för hårt just nu, säger Travis Green.

Han är medveten om den press som finns på den 22-årige svensken och att det påverkar känslorna hos en ung spelare.

– Det är något som folk runt om pratar om och det sätter sig lite i huvudet. Han är fortfarande en ung spelare och han har inte fått den starten som han vill, men det är okej och han kommer att komma igenom det, säger Travis Green.

Kritik för Instagram

I nordamerikansk media både kritiseras och försvaras Elias Pettersson för vad han har presterat så hår långt.

– Jag vet inte vad som behövs göras för att få mer ut av Elias Pettersson för närvarande, han har alltid varit oåtkomlig för att han har varit så jäkla bra. Nu har han spenderat hela speluppehållet med att hänga på Instagram och visat upp hur cool han är med alla sina nya prylar. Var är han?, säger Rob Fai på TSN.

Elias Pettersson endaste passningspoäng kom i öppningsmatchen mot Edmonton Oilers.

Vancouver Canucks ligger sjua och sist i den stenhårda kanadensiska divisionen, fyra lag i varje division går till det annorlunda Stanley Cup-slutspelet.

Svenska poängligan toppas av William Nylander i Toronto Maple Leafs på fem poäng, Filip Forsberg i Nashville Predators är bästa målskytt med tre fullträffar.


Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!