NHL

Klart: Henrik Lundqvist lämnar Rangers

”Dags att lista ut vad som väntar härnäst”

Av: 

Gustaf Ränkeskog

HOCKEY

Det blev 15 säsonger i New York Rangers.

Nu bryter NHL-klubben kontraktet med Henrik Lundqvist, 38.

”Jag kom hit med stora förhoppningar och stora drömmar men jag kunde aldrig föreställa mig den fantastiska resan som låg framför oss...”, skriver han på Twitter.

Det blev 887 grundseriematcher och 130 slutspelsmatcher i Rangerströjan.

Trots att det återstod ett år på Henrik Lundqvists sjuårskontrakt bekräftar nu klubben att de köper ut 38-åringen.

”Tack för ALLT! För 15 år sedan spelade jag min första match för Rangers. Jag kom hit med stora förhoppningar och stora drömmar men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig den fantastiska resan som låg framför oss...”, skriver Henrik Lundqvist på Twitter och fortsätter:

”Att få representera den här organisationen har varit den största källan till stolthet och glädje i mitt liv. Jag är så tacksam för möjligheten, för alla nya vänner och för alla fantastiska minnen som skapats i rött, vitt och blått. Jag kommer alltid att uppskatta min tid som en Ranger”.

– Få spelare har varit lika viktiga för Rangers som Henrik Lundqvist, och vi är oerhört tacksamma för allt han har gjort för vår organisation. Under sina 15 år i klubben etablerade han sig inte bara som en av de bästa målvakterna som någonsin spelat, han har också varit en av hockeyns tuffaste tävlingsmänniskor och mest effektiva ambassadör. Han kommer alltid att vara en del av Rangers-familjen, säger ägaren James Dolan i ett pressmeddelande.

Henrik Lundqvist och Igor Sjestiorkin

”En av hockeyns allra största”

Klubbpresidenten John Davidson:

– Vi vill tacka Henrik för hans gränslösa bidrag till New York Rangers. Hans outtröttliga arbetsmoral, passion för spelet och kärlek till Rangers och New York gjorde det möjligt för honom att bli en av hockeyns allra största målvakter och en av vår klubbs bästa spelare genom tiderna. Vi önskar Henrik och hans familj all lycka framöver, säger han.

Enligt Larry Brooks på New York Post, som i går avslöjade klubbens besked, har beslutet tagits i samråd med ”Henke” själv. Vad som väntar för 38-åringen nu återstår att se.

”Alltid stöttat mig”

Hans bror Joel Lundqvist gick så sent som i måndags ut och avfärdade att en comeback i Frölunda kommer bli av.

På onsdagskvällen postade Henrik Lundqvist fem känslosamma Instagraminlägg, där han riktade det sista inlägget till familjen med en kärleksfull hälsning.

”De har sett mig komma hem lycklig, de har sett mig komma hem ledsen men de har alltid funnits där och stöttat mig, oavsett resultat. Jag älskar er!”, skriver han och avslutar med textraden: ”Dags att lista ut vad som väntar härnäst”.

Henrik Lundqvist med sin fru Therese Andersson vid Wimbledon 2015.
Henrik Lundqvist och Sidney Crosby 2005.

Vad tycker du om Rangers beslut? Vad ska Henke göra nu?

Dela med dig av din åsikt här!

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: En epok är slut – men Lundqvist är evig i New York

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

New York Rangers

Henrik Lundqvist

Ishockey

Joel Lundqvist