Leksand vann i genrepet

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

LEKSAND. Marek Hrivik, Carper Camper och Peter Cehlarik.

Leksands förstakedja hade stor show mot Brynäs och såg till att Leksand avslutade träningssäsongen med första segern, 5–2 mot SHL-motstånd.

– Det är tre ruggigt bra hockeyspelare och de passar bra ihop. Blir griniga på varandra om någon slår en felpassning, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

SHL närmar sig med stormsteg och på torsdagskvällen var det genrep för både Leksand och Brynäs.

Det var ett decimerat Brynäs som åkte de 14 milen mellan Gävle och Leksand. Ingen Simon Bertilsson, Greg Scott, Niklas Danielsson eller skadade lagkaptenen Anton Rödin.

Och det syntes på isen.

Vann med 5–2

Brynäs var inte alls påslagna eller riktigt med i inledningen och Leksand dominerade kraftfullt, speciellt när tilltänkta förstakedjan med Marek Hrivik, Peter Cehlarik och Carter Camper var på isen.

Hrivik gjorde 1–0 i den första perioden och Martin Karlsson ökade på till 2–0. Sedan styrde Patrik Berglund in reduceringen 2–1 i Brynäs powerplay innan det var dags för den tredje perioden.

Matchvinnande blev en snabb spelvändning i mitten av slutakten när Hrivik och Camper kom i ett läge två mot ett mot Samuel Ersson i Brynäs mål.

Snabb passning över centrallinjen av Hrivik och Camper direktsköt högt upp i Brynäs mål vilket gav 4–2 till hemmalaget. Senare avslutade August Berg målskyttet när han satte 5–2-målet.

Succé för nyförvärven

Leksand har spelat med sin förstakedja sedan en träningsmatch mot Oskarshamn för 13 dagar sedan. Och det har blivit succé med nyförvärven Camper och Cehlarik som forwards och Hrivik som centermotor.

Camper har gjort nio poäng (3+6) på de fem matcher som han spelat och Hrivik står noterad för sju poäng (1+6). Cehlarik har samma poängskörd som landsmannen Hrvik (5+2).

– Lite tidigt att bedöma dem. De har inte gjort något i skarpt läge. Men hittills har det sett bra ut. Jag visste att Camper skulle vara bra i powerplay, men han levererar i fem mot fem också, säger Björn Hellkvist

Nu väntar vila för lagen till dess att SHL inleds 19 september. Leksand möter då Skellefteå i Tegera Arena. Brynäs startar sin säsong 24 september med match mot Oskarshamn.

Publicerad:

LÄS VIDARE