Timrå IK

Covid-fall i Timrå – stänger ner verksamheten

Av: 

Fredrik Andersson

Simon Norberg

Felix Tornberg

Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN

HOCKEY

Timrå har drabbats av ett covid-fall.

Nu stängs verksamheten ner tills vidare, meddelar klubben på sin hemsida.

– Det är jätteolyckligt det som händer, säger vd Jonas Torines.

Det har spelats två matcher av den hockeyallsvenska finalen mellan Timrå och Björklöven – där båda lagen har vunnit varsin match.

Men finalserien är uppskjuten efter covid-fall, där Björklöven under fredagen meddelade att 20 i truppen smittats, 15 spelare och 5 ledare har fått positiva provsvar.

Nu har även Timrå drabbats.

”Vi har idag inom Timrå IK fått ett fall med Covid-19. Efter kontakt med smittskyddsenheten väljer vi därför att stänga vår verksamhet tillsvidare. Under tiden kommer vi att testa samtliga spelare och ledare för att säkerställa att vi kan återuppta vår verksamhet på ett smittsäkert vis”, skriver föreningen på sin hemsida.

Nästa match planerad om en vecka

För Sportbladet utvecklar sedan vd Jonas Torines det inträffade.

– Det är precis som det står. Vi har fått ett bekräftat fall och ska stänga ner tills vidare efter samtal. Vi ska nu testa alla, så vi kan starta upp på ett smittsäkert sätt. Det är jätteolyckligt det som händer. Det är en världspandemi och det här kan hända. Just nu är det bara att avvakta och se.

Hur kommer det sig att ni inte har testat spelarna innan?

– Christian, vår lagläkare, har nästan timkontakt med smittskyddsläkaren och de direktiven de kom fram till har vi gått på.

Timråspelarna var, som tur var, träningslediga under fredagen Nästa match i finalserien är i nuläget planerad till den 30 april.

– Alla vill att det ska vara sportslig rättvisa. Sen när vi kan återuppta, människor behöver bli friska, återstår att se.

”Då tittar vi på en nya plan”

Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman anser att Timrå hanterat det hela på ett bra sätt och berömmer föreningen, som man har ständig kontakt med.

Ryman hoppas att serien kan spelas som planerat trots det rådande läget.

– Sedan är man orolig. Vi kommer inte spela om det inte finns möjlighet och skulle aldrig gå emot beslut från överläkare. Det ser tufft ut, men det har varit en tuff säsong. Det är otroligt tråkigt att det har blivit så här nu när allting ska avgöras, säger han.

Läget ska utvärderas ytterligare i mitten av nästa vecka.

Hur agerar ni om serien inte kan återupptas på fredag?

– Då tittar vi på en ny plan. Vi har vissa datum att hålla oss till. En formatförändring kan bli aktuell, där vi går från bäst av sju till bäst av fem. Vi får titta om vi kan få ihop saker och ting. Alla vill spela om uppflyttningen. Ingen vill hamna i ett läge med walkover, säger Ryman.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Timrå IK

LÄS VIDARE

Trots covidutbrott hos Björklöven – Timrå testas inte

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Timrå IK

Hockeyallsvenska finalen

Hockeyallsvenskan