Kittlande trejdrykten om NHL-svenskarna

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-03-12

Ryktena om en trejd för de svenska profilerna i Nashville Predators blir mer intensiva.

Sajten Broad Street Hockey rapporterar att Philadelphia Flyers har inlett förhandlingar.

Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson ska enligt uppgifterna bytas mot bland annat Erik Gustafsson.

Nashville Predators har det fortsatt tungt i den centrala divisionen i NHL. Natten mot fredag blev det förlust med 5–1 mot topplaget Carolina Hurricanes i Raleigh i North Carolina.

Etablerade sajten Broad Street Hockey som följer Philadelphia Flyers rapporterar att klubben inlett förhandlingar med Nashville Predators.

”Källor nära Broad Street Hockey bekräftar att Philadelphia Flyers startat inledande diskussioner med Nashville Predators som skulle kunna ge Mattias Ekholm och Viktor Arvidsson mot Erik Gustafsson, Shayne Gostisbehere och draftval. Inget är nära bli klart, men samtalen har inletts”, skriver sajten.

”Väldigt utmanande”

Framförallt Mattias Ekholm har sammankopplats med flera andra klubbar innan övergångsfönstret i ligan stänger den 12 april. Den 30-årige backen och assisterande kaptenen fostrad i Mora har spelat tio säsonger i laget från Tennessee.

– Jag kommer inte att ljuga om det, om vi måste flytta är det såklart väldigt utmanande. Under min tid i Nashville har jag varit lyckligt lottad med att inte vara en del av sådana här diskussioner tidigare, men nu när laget går dåligt förstår jag att man inte är nöjd. Hade jag varit kass hade det varit jobbigare att se klubben vilja byta bort mig. Nu tror jag inte att det är fallet här. Jag är fortfarande en rätt bra spelare som kan erbjuda bra delar till laget. Så jag kan förstå intresset, säger Mattias Ekholm till The Athletic.

Vill behålla Forsberg

Även stora stjärnan Filip Forsberg, har det ryktats om under säsongen. Den högerskjutande 26-årige forwarden från Leksand har trots allt gjort 27 poäng på 27 matcher. Bland annat har trovärdiga nordamerikanska journalister rapporterat att Toronto Maple Lefas är intresserat.

– Filip Forsberg är inte en spelare vi är intresserade att trejda bort någon gång snart, säger general managern David Poile till ESPN.

Viktor Arvidsson, 27-årig högerskjutande forward fostrad i Skellefteå, har spelat de sju senaste säsongerna i Nashville Predators. Erik Gustafsson, 28-årig back känd från Djurgården och Frölunda, är ny i Philadelphia Flyers för säsongen och har flyttat runt en del under sex säsonger i Nordamerika.

Mattias Ekholm gjorde en assist till matchens sista mål och tröstmålet av Nick Cousins i slutet av matchen mot Carolina Hurricanes. Nashville Predators ser ut att överraskande missa Stanley Cup-slutspelet.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL