'Borde hosta så att han blir sjuk och dör'

Chrunaks attack på domaren: ”Måste hata Luleå”

HÅRDA ORD Luleås klubbdirektör Hans Chrunaks hårda ord om domaren Robert Lahti kan kosta honom en anmälan. ”Klubbdirektörer och sportchefer ska inte uttala sig om domarna över huvud taget. Jag får följa upp det här”, säger domarbasen Peter Andersson.
HÅRDA ORD Luleås klubbdirektör Hans Chrunaks hårda ord om domaren Robert Lahti kan kosta honom en anmälan. ”Klubbdirektörer och sportchefer ska inte uttala sig om domarna över huvud taget. Jag får följa upp det här”, säger domarbasen Peter Andersson.

LULEÅ. Luleås klubbdirektör Hans Chrunak gick till attack mot domaren Robert Lahti efter matchen mellan Luleå och Mora.

– Det är likadant varje gång Lahti är här, han måste hata Luleå, säger Chrunak.

Robert Lahti.
Robert Lahti.

Precis innan presskonferensen i Luleå tog vid delade Luleås klubbdirektör med sig av sina åsikter om domare Robert Lahti.

Många hajade till över de hårda ord som kom ur Chrunaks mun.

– Egentligen borde man gå dit och hosta så att han blir sjuk och dör, säger Chrunak sarkastiskt och syftar på sin egen kraftiga förkylning.

Malin Öhrlund som är sportchef vid Norrbottens-Kuriren replikerade med:

– Du har ju inte kräksjukan som Modig (Mattias, Luleås målvakt) i alla fall.

– Näe, då kunde man ju ha gått ned och ”uähh”, säger Chrunak och härmar en uppkastning.

Så här reagerade Malin Öhrlund:

– Jag tänkte bara ”vad säger karln”, säger hon.

När Sportbladet tog en pratstund med Chrunak efter presskonferensen uttryckte han sig mer nyanserat. Men kritiken mot Robert Lahti kvarstod.

– Han var långt ifrån bra. Är man konsekvent och bedömer lika åt båda håll, fine. Men i ena läget får de en straff och nästa har vi en exakt likadan situation i tredje och då blir det bara en utvisning.

”Måste få göra fel”

– Sedan är det kanske inte så mycket att ha för en straff går sällan i mål. Men sedan var det en massa annat, en hakning här och en hakning där och någon som hängde bakom ryggen på dom.

Vad tycker själv om debatten kring om domarna ska kunna kritiseras?

– Det måste man väl få göra. Det är klart som fan att en domare måste få göra fel men det upprör ju. Men likaväl som man måste få heja så måste man väl få tycka att en domare har fel, säger han och tillägger:

– Sedan skulle jag aldrig någonsin vilja bli domare.

Men du är starkt kritisk till Lahtis insats?

– Det är ofta mot oss när han är här men det är säkert bara tillfälligheter. Det är klart att när det då blir som det blir i dag så förstärks ju den känslan men det är klart att ingen domare går in och särbehandlar något lag men det är väl bara så att man har fått en sån känsla.

Har du några favoriter bland domarna?

– Jag tycker att Rönnmark (Ulf) ofta är jävligt bra, jag tycker att han Winnerborg (Marcus) ofta är jävligt bra och att han Andersson (Thomas) ofta är jävligt bra. Sedan fanns det några Persson som var här och det är klart, det var kanske inte så kul. Men det är klart som fan, domarna är ju en del den här showen och då måste man ju få ha synpunkter på dom. Tänk om du inte fick rösta i Idol – då försvann ju det programmet.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN