Asplund gjorde succé: Varit så sugen att spela

1 av 2 | Foto: Kenta Johansson hyllade...
HOCKEY

Mora. När Timrås målvakt Johan Asplund fick chansen för första gången i år vann han samtidigt sin första seger någonsin i Timrådressen.

Förra säsongen förlorade Timrå samtliga matcher med Asplund i mål.

I går fick han äntligen sin revansch.

-Verkligen kul för honom att få vinna, säger tränare Kent Johansson.

I skuggan av Timrås förstemålvakt Johan Backlunds framgångar har Johan Asplund varit stadigt parkerad på bänken. Och förra säsongen präglades av en målvaktskarusell i laget.

På läktaren

När finländske Mika Oksa inte höll måttet fick Johan Asplund ändå inte förtroendet och tjecken Adam Svoboda värvades mitt under säsongen och flyttade upp Asplund på läktaren ett tag.

- Jag har varit så jävla

sugen på att spela, ibland har jag nästan varit arg när jag inte fått chansen. Förra säsongen var hur jobbig som helst och på läktaren utvecklas man inte direkt, säger Johan Asplund.

I går mot Mora spelade Asplund mycket bra och såg länge ut att få hålla nollan.

Men med drygt fem minuter kvar fick han till sist släppa in ett mål.

"Nära att hålla tätt"

- Det var ju riktigt nära att jag fick hålla tätt, säger Asplund som ändå var strålande glad efter matchen och blev konstant omklappad av sin lagkamrater.

Var du inte nervös med tanke på att du aldrig tidigare vunnit med Timrå?

-Faktiskt inte, jag har ju inget att förlora, eftersom vi är så bra i år är det bara att gå ut och lira, varje match är inte livsviktig på samma sätt som de var förra året, säger Asplund som nu hoppas att han även får visa upp sig på hemmaplan på lördag.

"Jättenöjd"

- Jag är jättenöjd med Johan Asplunds insats i dag, men jag vet inte vem jag ställer i mål mot Frölunda, säger Kent Johansson.

Räddat 95,83 %

Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM