Han kan ändra Hockeysverige

HOCKEY

Dick Axelsson stämmer hockeyförbundet

Hockeytalangen Dick Axelsson tar striden.

Nu stämmer 19-åringen Svenska Ishockeyförbundet och får Dick rätt tvingas Ishockeyförbundet skriva om tävlingsbestämmelserna och vi får en Axelsson-dom som ändrar hockeysverige.

- Jag vill spela för Djurgården, säger Axelsson.

Foto: ifrågasätter reglerna Talangen Dick Axelsson är registrerad av Huddinge men är kontraktslös. Nu stämmer han hockeyförbundet.

I slutet av den här veckan eller i början av nästa vecka stämmer han Svenska Ishockeyförbundet med anledning av att han inte får spela för Djurgården i elitserien, trots att han är kontraktslös. Huddinge har registrerat Axelsson och registreringen löper även över nuvarande säsong.

Kräver 500 000 kronor

Huddinge kan tänka sig att häva registreringen och släppa Axelsson till Djurgården - men då vill Huddinge ha 500 000 kronor i övergångspengar. Den kostnaden tänker inte Djurgården betala.

Nu hoppas Axelsson, och spelarfacket Sico som företräder hockeyspelaren, att tingsrätten kommer fram till att spelarregistreringar inte gäller som avtal mellan spelare och ishockeyklubb.

- Jag ser fallet som glasklart. Systemet med spelarregistreringar är olagliga. Den strider mot EU:s arbetslagar för en fri arbetsmarknad, säger Peter Hagbergh från Sico.

Irriterad Englund

Christer Englund är mycket irriterad på Djurgården i ärendet.

- De var med på ishockeyförbundets årsmöte och röstade för våra nuvarande tävlingsbestämmelser med spelarregistreringar. Nu kommer de och tycker annorlunda. Dåligt.

- Jag vill spela för Djurgården - det är allt jag önskar just nu, säger Axelsson.

Vinner Sico och Axelsson i tingsrätten kommer samtliga spelare utan kontrakt att kunna röra sig fritt mellan hockeyklubbar.

ARTIKELN HANDLAR OM