Andra raka hemma- segern för Skellefteå

HOCKEY

Körde över Mora med 6–1

SKELLEFTEÅ. Skellefteå tog andra raka hemmavinsten.

Nyförvärvet Lee Goren visade än en gång vägen.

Han låg bakom ledningsmålet och det var riktigt vackert.

Foto: Kent McDonell gjorde sitt första mål för de svart-gula.

De 4 860 personerna som fanns på plats i Skellefteå Kraft Arena fick jubla.

Och de fick jubla flera gånger dessutom.

En spelare som har vunnit publikens hjärta är nyförvärvet Lee Goren. Han har varit lagets bäste spelare så här långt. En spelare som kombinerar smarta passningar med vassa avslutningar.

I går visade han vägen när Skellefteå tog andra raka hemmasegern. Målet som han låg bakom var en delikatess. Goren åkte in med pucken i slottet och höll i. I exakt rätt ögonblick släppte han tillbaka till Jimmie Eriksson som passade tillbaka pucken direkt. Goren sköt sedan ett skott vid Moramålvakten Juha Pitkämäkis högra stolpe. Där fanns Kimmos Koskenkorva som bara hade att sätta dit klubban.

Det dryftades om Gorens passning verkligen var en passning eller ett skott. Men var det en passning så var det magnifikt.

Styrde in pucken

2-0-målet kom efter 10.06 i första perioden och den gången var det Skellefteås fjärdekedja som drog ned applåder. I spel fem mot fem jobbade hemmalaget fast pucken i Moras zon. Markus Kristoffersson sköt från backposition och Kent Mcdonell stod på den plats som Magnus Wernblom älskade att stå på medan han spelade i laget. Sex-sju meter snett framför målet, med ryggen vänd mot Juha Pitkämäki, kunde Mcdonell styra in pucken.

Men Skellefteå nöjde sig inte med två måls ledning. Halvvägs in i perioden fick trotjänaren Fredrik Krekula via ett hopslag.

Och han var helt ren.

Krekula laddade och Pitkämäki var chanslös.

Mora kom sedan tillbaka i slutet av perioden. Det var forwarden Anders Bastiansen som skickade iväg en hård puck på mål. Den nådde Toni Dahlman som kunde styra in reduceringen (3-1) bakom Andreas Hadelöv.

Men det var också enda gången Mora fick jubla.

Öste på

Istället fortsatte Skellefteå att ösa på framåt.

Under andra halvan av matchen var Moras chanser lätträknade.

När domaren blåste av matchen lyste det 6-1 på resultattavlan och Skellefteå fördubblade därmed sin poängskörd från tre till sex poäng.

När en dryg minut återstod av matchen sköt Skellefteåbacken kort efter avblåsning. Då gick säkringen för Mikael Simons som hoppade på Viklund. Nye Skellefteåbacken Christoffer Norgren åkte in i gröten.

Det resulterade i att både Simons och Norgren fick lämna isen.

Joakim Nordlund

ARTIKELN HANDLAR OM