Ryno bakom Timrås vinst

HOCKEY

Johan Ryno artar sig allt mer som ett succélån för Timrå.

För andra matchen i rad gjorde han mål igen i kväll och hade stor del i Timrås vinst mot Modo.

– Jag satte chansen, helt enkelt, säger han till PPV.

Det var innan jul som Ryno lånades ut från Frölunda där han haft svårt att ta en ordinarie plats den här säsongen. Efter en sejour i AIK har han nu hamnat i Timrå – och i ett målstim.

Matchen mellan Timrå och Modo slutade 3-2 och hettade till och avgjordes i mittenperioden. Det var Ryno som satte det förlösande 1-0-målet. Passet kom från Petri Kokko och Ryno sprätte upp pucken i taket.

Trolldryck

Han antecknades också för en assist på 2-0-målet som gjordes av Sanny Lindström och innan perioden var slut stod det 3-0 på tavlan. Per Hallin gjorde Timrås trea.

– Kul att Ryno får göra mål, säger Timråtränaren Kent Johansson till PPV.

– Ja, vi har gett honom lite trolldryck här och nu har han spelat fruktansvärt bra här i Timrå, skojade Rynos lagkamrat Sanny Lindström.

I sistaperioden reste sig Modo på nio och gjorde två mål genom Miloslav Horava och Per Öberg.

Pärs

Slutsekunderna blev en pärs för hemmalaget, Modo pressade och målvakten Johan Backlund blev utvisad för avsiktligt fördröjande av spelet när han sprätte pucken över sargen.

Sista tekningarna i matchen gjordes i Modos zon och på de sista tio sekunderna fick Backlund mota ett skott. Ytterligare ett skott gick precis utanför.

– Det är fem minuter i slutet på andra som vi förlorar på eget bevåg. Vi tappade tålamodet och gav Timrå alldeles för lätta chanser. Vi gjorde ett ärligt försök och hade några lägen sista minuten, men det är svårt att spela i uppförsbacke, kommenterade Modo-tränaren Harald Lückner till PPV efter matchen.

– Det är otroligt små marginaler. Men två raka segrar är otroligt viktiga för oss, säger Sanny Lindström.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM