Korsbandet av för Fabian Zetterlund – JVM i fara

FBK-talangen utgick skadad i matchen mot Djurgården

avDaniel Sörensen

Foto: Bildbyrån

Han tvingades utgå tidigt från matchen mot Djurgården.

Nu konstateras det att Färjestads Fabian Zetterlund har dragit av det främre korsbandet i högra knät och blir borta i minst sex veckor.

– En i sig allvarlig skada. Knät är dock kliniskt stabilt och Fabbe har en bra muskulatur, säger lagläkaren Mattias Hell.

4–3 mot serietvåan Djurgården innebar andra raka segern för Färjestad. Nu klättrar värmlänningarna upp till en sjundeplats i tabellen.

Men allt var inte frid och fröjd.

Fabian Zetterlund – som spelade JVM förra året gjorde två mål för Sverige – tvingades att utgå tidigt efter en närkamp på isen. Nu meddelar klubben på sin hemsida att 19-åringen missar minst sex veckors spel på grund av ett avslitet korsband, och detta års JVM är i fara.

”Sånt händer ibland”

– En axel mot axel och fastnade med skridskon i isen och vred knät. Så mycket mer är det inte att säga om det. Det känns ju okej, inget ont eller så men stelt när jag går. Tråkigt, men sånt händer ibland, säger Zetterlund själv.

Lagets läkare Mattias Hell bekräftar att det främre korsbandet i högra knät är av.

– En i sig allvarlig skada. Knät är dock kliniskt stabilt och Fabbe har en bra muskulatur, så den initiala planen är att han nu ska rehabliteras i sex veckor och i och med det slippa operation. Men vi får göra en ny utvärdering under perioden när vi vet hur rehabiliteringen går, säger han.

JVM spelas i år i Kanada mellan 26 december (2018) och 5 januari (2019).