NHL

Drömbeskedet: Kan spela i OS

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Henrik Zetterberg om axelskadan till Sportbladet: Handlar nog om högst två-tre-veckor,

NEW YORK. Nationen kan andas ut.

Henrik Zetterberg är inte så allvarligt skadad som det först verkade – och kommer att kunna spela OS.

– Det handlar om en separation i axeln. Enligt senaste beskedet ska jag kunna vara till­baka inom två-tre veckor, berättar ”Zäta” för Sportbladet.

Det måste ha ilat till i magen på Bengt-Åke Gustafsson när han först såg bilderna från Joe Louis Arena i Detroit igår morse.

Henrik Zetterberg, den kanske viktigaste utespelaren i hela hans OS-trupp, fick ju ledas av isen efter stenhård tackling av Mattias Öhlund. Just där och då kändes det som att de imaginära OS-medaljerna ryckte ur händerna Tre Kronor.

”En rejäl smäll”

Men det var alltså inte fullt så farligt som det först såg ut.

– Det var en rejäl smäll jag åkte på. Men jag får skylla mig själv, jag sträckte mig efter pucken och glömde att titta upp. Det ska jag försöka undvika i fortsättningen, säger ”Zäta” med ett lätt skratt.

Smällen tog alltså mot ena axeln och det är den som blivit demolerad.

– Det handlar om en separation och så här dagen efter gör det lite ont och är lite stelt, men enligt det senaste beskedet ska jag inte behöva vara borta längre än två-tre veckor, berättar Detroit-stjärnan.

Det betyder med största sannolikhet att vår främste tvåvägsspelare kommer att kunna vara med i OS.

– I första hand fokuserar jag på spelet här i Detroit, jag ska försöka komma tillbaka till laget så snabbt som möjligt. Sedan får det bli som det blir med resten, säger han.

”Har haft det tungt”

Ja, för Red Wings är det förstås av yttersta vikt att Zetterberg läker å det snaraste. Ex-mästarna har redan sju (!) ordinarie spelare i rehab-rummet: Andreas Lilja, Johan Franzén, Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Dan Cleary, Jason Williams och Valteri Filppula.

– Ja, vi har haft det tungt på skadefronte, det är lite jobbigt. Så, som sagt, jag ska försöka komma tillbaka så snabbt som möjligt konstaterar den senaste tillskottet på skadelistan.

Några ”hard feelings” visavi landsmannen Mattias Öhlund hyser ”Zäta” inte.

– Nej, inte alls. Det var en bra och sjysst tackling, det är mitt eget fel att att jag inte har bättre koll och sedan är det bara olyckligt att jag råkar bli skadad.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL