”Det är skött på ett jävla dåligt sätt”

avDaniel Sjöberg

Nyförvärven lämnar Malmö

Foto: Montage

I tisdags skrev kanadensaren Fraser Clair på för Malmö Redhawks.

Två dagar senare står han utan arbetsgivare.

Sportchefen Peo Larsson vill dock inte skylla ifrån sig.

– Jag beklagar verkligen, säger han till sportbladet.se.

Trots den ekonomiska krisen i Malmö Redhawks har klubben värvat spelare ända fram till slutet. För ett par veckor sedan lämnade Tomas Larsson, 21, Skellefteå AIK och skrev på för resten av säsongen. Nu är han klubblös.

– Det är skött på ett jävla dåligt sätt. Det är tråkigt att det är så många som drabbas. Det här kom ju som en chock för alla. Jag visste att det var en chansning att komma hit, men jag såg potentialen i laget och ville hjälpa dem till kvalserien. Hade jag vetat att det skulle gå på det här sättet så hade jag aldrig skrivit på. Styrelsen har gått bakom ryggen på alla, säger han till sportbladet.se.

Klar i tisdags

Enligt Tomas Larsson tillhör även sportchefen Peo Larsson de som fått felaktiga uppgifter och har därför fortsatt att värva spelare. Tomas Larsson är inte ensam om att ha gått till Malmö nyligen. Kanadensaren Fraser Clair blev klar så sent som i tisdags.

– Man trodde ju inte att det skulle bli på det här sättet nu när det kom en ny spelare. Jag tycker synd om Peo med tanke på hur styrelsen skött det här, säger han.

Sportchefen vill dock inte kritisera styrelsen och han vill inte heller skylla ifrån sig.

– Nej, ingen snyfthistoria om mig nu. De (styrelsen) gjorde ett upprop till sponsorer som skulle ge pengar till nya spelare. Jag fick en pott. I går så fick jag besked om att det skulle vara ett möte i dag och så fick vi beskedet. Då hade de gått igenom ekonomin, säger han.

Men hade du värvat spelare om du vetat att det skulle bli så här ett par dagar senare?

– Nej, det hade vi naturligtvis inte gjort. Jag hoppas att de hittar nya klubbar.

Vad händer med dig nu?

– Jag är kvar. Det här är min arbetsgivare och jag måste vara lojal.

Imorgon möter Malmö Huddinge på hemmaplan. Då står Peo Larsson åter i båset. Tomas Larsson kommer dock inte vara på isen. Han och Fraser Clair har redan lämnat klubben. Hur det ser ut i övrigt vet inte sportchefen.

– Spelarna måste få en chans att tänka igenom sin situation. Jag kan inte kräva av dem att de ska komma med besked redan nu, men ingen har sagt till mig att de inte kommer att spela, säger han.

Hoppas på spelarna

Sportbladet.se har sökt Malmö Redhawks ordförande Christian Rasmussen för en kommentar utan att lyckas. Tidigare under dagen sa han så här på frågan om vad som händer nu:

– Jag vet inte. Ett antal spelare lär lämna oss men jag hoppas samtidigt att några väljer att stanna för att hjälpa till och rädda oss.

ARTIKELN HANDLAR OM