Klacken: Låt han dö

HOCKEY

Låg livlös på isen med hjärtstopp – hånades av Bofors-supportrar

Foto: Pic-Agency Sweden
hjärtstopp Niklas Lihagen i Örebro föll till isen och förlorade medvetandet efter att hans hjärta stannat. Medan han låg livlös på isen sjöng Bofors-klacken ”Låt han dö”, något som Bofors ordförande tar kraftigt avstånd ifrån.

Samtidigt som Örebros Niklas Lihagen hjärta stannade på isen skanderade delar av Bofors fans ”låt han dö” från läktaren. Klubben rasar nu mot supportrarna.

– Det är så urbota dumt att det liknar ingenting. Vi tar givetvis fullständigt avstånd från det här beteendet, säger Bofors ordförande Mats Boquist.

Örebrospelaren Niklas Lihagen fick hjärt-lungräddning efter

att ha drabbats av ett hjärtstopp i matchen mot Bofors. Samtidigt som 26-åringens räddades till livet av domaren på isen skanderade delar av Bofors klack ”låt han dö”.

”Såg att han låg ner”

– De såg tacklingen och att han låg ner men ingen som skrek förstod hur allvarligt det var, säger supporterklubben BIK-supports ordförande Pähr Lindgren.

Supporterklubben tar avstånd från agerandet och Lindgren säger att han inte vet om de personer som låg bakom sången är medlemmar i den organiserade supporterklubben.

– Jag vet inte vilka det är men det är hemskt att skrika något sådant och det är inget vi i BIK-support står bakom. Men jag tror ingen skrek när de insåg hur allvarligt det var, säger Lindgren.

Ska ha möte

Klubbens ordförande Mats Boquist var inte själv på matchen och blir upprörd när han får höra om fansens agerande.

– Har de gjort det är det så urbota dumt och liknar ingenting. Vi tar givetvis fullständigt avstånd från den här typen av beteende, säger Boquist.

Kommer ni att ta kontakt med supporterklubben?

– Jag vet inte vilken omfattning det var eller vilka som var inblandade. Men vi har kontinuerlig kontakt med de organiserade supportrarna och lär ta upp det här till diskussion. Det är ju helt huvudlöst.

ARTIKELN HANDLAR OM