Korsbandet av – Franzén missar OS

avDaniel Grefve

Borta i fyra månader

Foto: AP
Johan Franzén – en av Detroits bästa poängplockare.

Här är beskedet som Bengt-Åke Gustafsson inte ville ha:

Johan Franzén missar förmodligen OS.

– Ett tungt avbräck för Tre Kronor, säger Franzéns lagkamrat Niklas Lidström.

Det var i matchen mot Chicago natten mot i går som olyckan var framme.

I en situation innan Franzén gjorde sitt första mål för säsongen som han slet sönder det främre korsbandet i sitt vänstra knä.

Franzén, som förra säsongen gjorde 59 poäng på 71 matcher, spelade klart matchen, men i går fick han alltså beskedet att korsbandet var sönder. Han kommer att tvingas vila i minst fyra månader.

– Det är väl det som är sagt. Men de vet nog inte exakt hur illa det är förrän de har gått in i knäet och tittat, säger Niklas Lidström, lagkapten i Detroit Red Wings, som alltså drabbas av ett tungt avbräck.

– Det är ett tungt avbräck. ”Frasse” är en av de ledande spelarna i vårt lag och en duktig power forward. Men det betyder att någon annan får kliva fram.

”Tufft att hinna”

Det är dock inte bara Detroit som drabbas av ett tungt avbräck. Det mesta tyder på att Franzén i och med skadan missar OS i Vancouver. Ishockeyturneringen inleds den 16 februari, fyra månader och sex dagar från i dag.

– Det kan nog bli tufft för honom att komma tillbaka till dess, säger Lidström, väl medveten om att det är ett tungt slag för Tre Kronor.

– Han har bara blivit bättre och bättre de senaste åren. Han tar för sig mer och mer. Helt klart ett tungt avbräck för Tre Kronor.

Sportbladet sökte förgäves Johan Franzén för en kommentar i natt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL