Christopher Nihlstorp

Malmö Redhawks förlänger med målvakten

avAdam Borg

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Cristopher Nihlstorp förlänger med Malmö Redhawks.

Målvakten har skrivit på för ytterligare en säsong med moderklubben.

– Det är i Redhawks jag vill vara, det är den klubben som finns i mitt hjärta, säger han till klubbens hemsida.

Malmö Redhawks målvaktssida till de två kommande säsongerna är spikad. Oscar Alsenfelt skrev i höstas på ett treårskontrakt med klubben och under måndagen meddelade man att även Cristopher Nihlstorp förlänger sitt avtal med ytterligare ett år.

– Det är i Redhawks jag vill vara, det är den klubben som finns i mitt hjärta. När möjligheten dök upp att förlänga mitt avtal så var det inget att tveka på, säger Nihlstorp till klubbens hemsida.

”Sveriges bästa målvaktspar”

Nihlstorp återvände till moderklubben inför säsongen 2016. Under fjolåret blev det dock bara två matcher för 34-åringen då han tvingades till operation.

– Jag har jobbat upp kroppen och känner mig riktigt fräsch. Nu vill jag bygga vidare på den träning som tog mig tillbaka till speldugligt skick igen och jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen.

Cristopher Nihlstorp har en lång meritlista bakom sig. Han har vunnit SM-guld med både Färjestad och Växjö. Dessutom har han rutin från NHL och vunnit Calder Cup i AHL. Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård är nöjd över att ha säkrat upp Nihlstorp i två säsonger till.

– I Nihlstorp och Oscar Alsenfelt har vi i mina ögon Sveriges bästa målvaktspar. Efter hans operation har vi diskuterat att förlänga och det känns riktigt bra att vi får behålla våra målvakter i två år framöver, säger sportchefen Sylvegård.

ARTIKELN HANDLAR OM