Nya superdealen – påverkar Karlsson

Stjärnan stannar – får 660 miljoner kronor

avAndreas Käck

100 poäng på 80 matcher den gångna säsongen.

Nu belönas Nikita Kucherov, 25, med ett maffigt kontrakt värt totalt 660 miljoner kronor.

– Jag är extremt tacksam, säger Tampa Bays superstjärna.

Den stora snackisen i NHL just är Erik Karlssons framtid.

Supersvensken lär med största sannolikhet lämna Ottawa Senators redan i sommar och Tampa Bay Lightning är en av klubbarna som har nämnts som tänkbar adress.

Nu kommer ett besked som kastar om förutsättningarna en aning.

Foto: Frank Gunn / TT / NTB Scanpix

Får superkontrakt

Tampa belönar nämligen sin ryske skarpskytt Nikita Kuchervov med ett maffigt åttaårskontrakt med 9,5 miljoner dollar i caphit (lönetaksträff), vilket innebär ett totalt värde på omkring 660 miljoner kronor.

Det innebär att man har än mindre lönetaksutrymme att jobba med och att pusslet för att få in Erik Karlsson skulle bli ännu svårare att lägga, även om det för all del inte skulle vara omöjligt.

Kucherov gjorde 100 poäng (39+61) på 80 grundseriematcher den gångna säsongen.

– Jag är extremt tacksam över den här kontraktsförlängning så att jag får bli kvar i Tampa de kommande åtta säsongerna. Jag vill tacka hela organisationen och alla fans för stödet jag fått sedan jag flyttade hit, säger han.

Snart maxat lönetak

Tampa Bay har nu ett flertal spelare på tunga kontrakt: Steven Stamkos (8,5 i caphit), Victor Hedman (7,875), Ryan McDonagh (6,75) och nu Kucherov (9,5). Därtill ska talanger som målvakten Andrej Vasilevskij, backen Mikhail Sergachev och centern Brayden Point snart ha nya kontrakt.

I skrivande stund finns ”bara” 3,446 miljoner dollar kvar mot lönetaket.

För att kunna få in Erik Karlsson – rimligen på ett sjuårskontrakt med omkring 11-13 miljoner dollar i caphit – lär Tampa behöva offra minst en av sina talanger, samt någon eller några av de mer etablerade stjärnorna såsom Tyler Johnson och Ondrej Talat.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM