VM-hjältarna besökte slottet

Tre Kronor firade VM-guldet på hög frekvens.

Innan ankomsten till Kungsträdgården hann laget med en sväng till Stockholms slott.

Vid besöket närvarade kronprinsessan Victoria, prins Daniel och deras barn prinsessan Estelle och prins Oscar, samt prins Carl Philip. 

Strax före 14-tiden under måndagen landade Tre Kronor på svensk mark igen efter att mindre än 24 timmar timmar tidigare bärgat det elfte VM-guldet genom historien.

Därefter hann laget med en sponsorlunch för att sedan bege sig ut på kungafamiljsbesök.

Prins Oscar väldressad

"Efter hemkomsten från världsmästerskapen i Danmark togs Tre Kronor emot och gratulerades till världsmästerskapsguldet av Kronprinsessfamiljen och Prins Carl Philip i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet", skrev Hovet på sin hemsida.

Väl på plats på Stockholms slott tog en väldressad prins Oscar, 2, för dagen i klädd en Tre Kronor-tröja med alla svenska spelares autografer.

Tillsammans med storasyster Estelle, 6, poserade han med VM-bucklan och busade sedan lite med hockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt i vad som såg ut att vara en trivsam stund för spelare och ledare i kungliga slottet.

– Jättefränt. Man kan inte få ett bättre välkomnande än så här, säger Adam Larsson till TT.

Därefter åkte guldmedaljörerna vidare mot Kungsträdgården och klev upp på scenen för att möta folkets jubel till tonerna av The Pooodles.

– Det har varit mycket besök på lite olika ställen. Och i går var en väldigt bra kväll på alla möjliga plan. Det kommer väl bara fortsätta så, och det tycker jag vi är värda.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!