"Alla olustkänslor man kan ha..."

Djurgårdsspelarna knäckta efter uttåget

Länge var dörren till Djurgårdens omklädningsrum stängd. Innanför var det tyst. Elitserieplatsen var förlorad.

– Det fanns inte så mycket att säga där inne. Det var besvikelse, nedstämdhet, alla olustkänslor man kan ha, sade Kristofer Ottosson som var först ut att möta pressen.

När Djurgårdens spelare lämnade isen i Leksand fanns fortfarande en strimma hopp kvar. Den försvann när Rögle besegrade BIK Karlskoga. Precis som när Djurgården hamnade i kvalserien, då fanns laget också i omklädningsrummet.

Några av Djurgårdens spelare tog bakvägen till bussen, med sänkta huvud. Kristofer Ottosson var också nedslagen när han kom ut efter en halvtimme.

– Det är svårt att analysera vad som gått fel och det är fortfarande två matcher kvar att spela. Vi har inte varit tillräckligt bra, det är en bistra sanningen. Vi gör inte mål. Jag har ingen bättre analys än så, sade Ottosson.

Finns inget positivt

– Just nu vet jag inte riktigt vad detta innebär, mer än att vi får spela i allsvenskan, fortsatte han.

Efter Ottosson kom tränaren Challe Berglund. Besviken, men han försökte i alla fall inte se så besviken ut som han säkert var innerst inne. Berglund såg inte något positivt i att börja om i allsvenskan.

– Nej, det finns de som säger att det finns något positivt i att åka ur men det tycker inte jag, sade Berglund.

Berglund var också tydlig på att han inte ångrade att han hoppade in som tränare inför kvalserien.

– Nej, antingen är man en fegis som står vid sidan och tittar på eller så är man med och försöker bidra. Självklart är jag besviken att det gick åt helvete. Jag är besviken för klubben skull, för supportrarnas skull, sade han.

Inte rätt åldersstruktur

Vad som egentligen gått fel för Djurgården har redan ältats fram och tillbaka ett antal gånger. Berglund ville börja sin analys långt innan kvalserien startade, han vred tillbaka klockan till tiden innan elitserien startade.

– Man kan peka på oflytsgrejer i sista omgången. Men om man under hela elitserien bara vunnit två raka trepoängare vid ett tillfälle är något fel. Oavsett vad man tycker har vi inte varit tillräckligt bra och de matcher i kvalserien vi spelade bra vann vi inte. Dessutom har vi inte riktigt rätt åldersstruktur i laget. När jag var med i Modo och klarade av kvalserien hade vi lite mer "skägg" i laget, sade Berglund.

Vad Djurgården kommer att ställa för lag på isen till hösten hade Berglund ingen aning om, han var inte insatt hur i olika kontrakt med diverse klausuler såg ut.

– Vi får se. Vi har i alla fall en väldigt bra juniorverksamhet att bygga från, avslutade Berglund.

TT

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN