Ishockey-VM

Massmördaren på stora VM-affischen

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

”Ett olyckligt misstag”

Den norske massmördaren Anders Behring Breivik fanns med på den finska lagbilden...
Den norske massmördaren Anders Behring Breivik fanns med på den finska lagbilden...

Tanken var att hela finländska folket alla skulle få en plats i Finlands ”VM-trupp”.

Men nu visar det sig att massmördaren Anders Behring Breivik och trippelmördaren Nikita Fouganthine klippts in i den jättelika VM-affischen i Helsingfors.

– Det måste ha skett ett mycket olyckligt misstag, säger finländska ishockeyförbundets marknadschef Tarja Runsten till Satakunnan kansa.

...liksom Nikita Fouganthine, tidigare Juha Valjakalla.

Den kallas världens största lagbild, är ett samarbete mellan Leijonat.fi och Canal plus och hänger på VM-arenan Hartwall Arena. Tanken var att allmänheten skulle kunna skicka in bilder på sig själva och på så sätt få en plats i den enorma finska ”VM-truppen”.

Men på något sätt lyckades massmördaren Anders Behring Breiviks ansikte ta sig in på bilden, i full finländsk hockeymundering.

Skar bort ansiktet

Enligt Satakunnan kansa har bilderna samlats in via Facebook och godkänts, efter en granskning, av den ansvariga reklambyrån och tryckeriet.

– Det måste ha skett ett mycket olyckligt misstag, säger finländska ishockeyförbundets marknadschef Tarja Runsten till tidningen.

Under kvällen hängdes först en bild på en hund över Behring Breiviks ansikte innan det senare togs bort helt från affischen. Efter det har det framkommit att även trippelmördaren Nikita Fouganthine figurerat på bilden. Även den bilden har nu tagits bort.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey-VM