Vände och vann efter utskällning

HOCKEY

Washington gjorde tre raka mål efter coachens utbrott: ”Jag sa åt killarna att de stank”

Foto: AFP
Coachen Bruce Boudreau fick nog och skällde ut sina spelare - då vände Capitals.

NEW YORK. Washington låg under med 2-0 mot New York Islanders och var på väg mot ett nytt fiasko.

Då tog coachen Bruce Boudreau timeout, sa åt sina spelare att de höll på att skämma ut sig och bad dem skärpa sig.

Sedan vände stjärnorna från huvudstaden och vann med 3-2.

– Vår timeout vände matchen, säger svenske Marcus Johansson till TSN efter matchen.

Det var i början av andra perioden den temperamentsfulle Boudreau fick nog.

Islanders hade då just gjort 2-0 och Capitals, som kom till Long Island med en förnedrande 6-0-förlust mot New York Rangers kvällen innan i ryggen, var riktigt illa ute – igen.

– Jag sa åt killarna att de stank och att de blev förödmjukade av ett gäng 22-åringar, vilket det blev. Det var helt enkelt dags att skärpa sig, säger Boudreau till tv-kanalen msg.

Coachens budskap gick fram.

Brooks Laich reducerade i mitten av andra perioden, Mike Knuble kvitterade – efter fint förarbete av Marcus Johansson – i början av tredje och sedan avgjorde Alexander Semin på passning av Alexander Ovetjkin.

– Jag kan inte nog understryka hur viktigt det var att vi fick två poäng direkt efter den hemska matchen mot Rangers. Vi var på väg att börja halka bakåt i tabellen, men nu befäster vi vår position, säger Boudreau.

Även Detroit vände ett 0-2-underläge till 3-2-seger – borta mot Buffalo.

Jiri Hudler och Pavel Datsyuk gjorde varsitt mål undra andra respektive tredje perioden – och var tillika de som tog vara på sina chanser under det straffavgörande som följde på en mållös övertidsperioden.

– Vi hade lite tur, men jag ser det samtidigt som att vi belönades för hårt arbete under de två sista perioderna, säger coachen Mike Babcock till AP.

Noterbart i övrigt är att veteranen Mike Modano återvände efter 41 matchers frånvaro med en svår handledsskada.

– Handleden känns ok, men det här kommer att kännas i lungorna och benen ett tag, säger han efter slutsignalen.

Nicklas Lidström, Henrik Zetterberg och Johan Franzén svarade för varsin assist.

Alex Kovalev verkar ha fått en nytändning i nygamla hemstaden Pittsburgh.

Den ryske konstnärerna, som trejdades från Senators till Penguins i torsdags, var en av de stora stjärnorna när Pittsburgh i natt vann en vild bortamatch mot Toronto.

Först gjorde han ett snyggt mål i slutet av första perioden; sedan var han den ende att – medelst ett finfint skott – sätta sin straff när matchen avgjordes.

– Jag vet att jag fortfarande kan vara samma spelare som tidigare och här får jag chansen att vara det. Det är spännande, säger Kovalev till AP.

Nattens skräll:

Ottawa, jumbon i öst, slog Philadelphia, ettan i samma konferens, med 4-1.

Huvudorsaker var Craig Anderson, som varit fenomenal i Sens-kassen sedan han trejdades från Colorado och fortsatte i samma stil i natt – och ett avstannande Philadelphia.

– I första perioden gjorde vi som vi skulle och dominerade. Sedan bara slutade vi spela. Då går det så här, säger Flyers-forwarden Claude Giroux.

Unge, svenske backen Erik Gustafsson fanns på isen och visade sanna Flyers-takter när han i slutet av matchen deltog i ett allmänt tumult och fick två plus två för roughing.

Han spelade sammanlagt 16 minuter och hamnade på plus/minus-noll, trots förlusten.

Erik Karlsson noterades för en assist åt Ottawa. Daniel Alfredsson missade sin åttonde raka match på grund av ryggskada.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL