Vädjar om hjälp efter alla huvudtacklingar

HOCKEY

”Någon måste reda ut begreppen fös oss spelare”

Färjestad drog på sig sitt fjärde raka matchstraff för tacklingar mot huvudet.

Nu vädjar lagkaptenen Rickard Wallin om hjälp.

– Någon måste reda ut de här begreppen för oss spelare så vi verkligen vet vad som är straffbart och inte, säger Wallin i Canal Plus.

Foto: ”Konstigt” Rickard Wallin.

Marcus Paulsson blev fjärde Färjestadsspelare i rad att visas ut för en tackling mot huvudet. Johan Jonsson fick ta emot smällen och nu fortsätter debatten om de farliga tacklingarna.

”Finns inget uppsåt”

– Det finns inget uppsåt. Jag tycker att Paulsson satsar i en normal tacklingssituation. Av någon anledning har det blivit fyra matcher där vi träffad huvudena. Men jag upplever inte att det finns något uppsåt att skada, säger Rickard Wallin i Canal Plus.

”Alla tycker olika”

Flera spelare har fått hård kritik för de farliga tacklingarna samtidigt som Disciplinnämnden även de fått en skopa av kritiker som hävdat att de inte varit konsekventa i sina domar. Nu vädjar Färjestads lagkapten om hjälp för att få slut på skadorna och domarna.

– Alla verkar tycka olika om de här situationerna beroende på vilken färg man har på tröjan. Någon måste reda ut de här begreppen för oss spelare så vi verkligen vet vad som är straffbart och inte, säger Wallin.

– Jag försvarar inte huvudtacklingar. Det ska vi ha bort naturligtvis.

ARTIKELN HANDLAR OM