Norrenas utbrott

HOCKEY

LHC:s målvakt förbannad på reporter – skriker i sändning

Här är tv-klippet som lär bli en snackis.

Efter Linköpings förlust mot Djurgården råkade LHC:s målvakt Fredrik Norrena i luven på Correns reporter John Senewiratne.

Finländske målvakten Fredrik Norrena är känd för sitt heta temperament och sin ansträngda relation till pressen. Efter Linköpings förlust mot Djurgården efter straffläggning i onsdags hettade det till rejält i spelargången.

Fann sig snabbt

När Fredrik Norrena gått av isen och skulle in i omklädningsrummet gick han in i i reportern John Senewiratne som spelade in eftersnack för lokaltidningen Correns räkning.

– Va' står du i vägen för? Va?! skrek Norrena efter Serewiratne som dock fann sig snabbt och fortsatte sändningen.

– Och där går en målvakt förbi och råkar vara lite arg, det var ju inte meningen, sa Serewiratne och fortsatte prata om matchen.

– Som ni såg här på Norrena, det var inte helt i balans.

”Fel och förkastligt”

Enligt uppgifter till Sportbladet har Corren reagerat kraftfullt mot Norrenas agerande och anser att det inte var acceptabelt.

I sin blogg på Correns hemsida skriver förre LHC-målvakten Fredrik Jensen följande i ett inlägg med rubriken ”Norrenas oförsvarliga attack”:

”Ett hugg med klubban i benet på John och sedan en ramsa om att han står i vägen. Det kanske inte ser så mycket för ut för världen och det blev inga fysiska skador, men att överhuvudtaget använda klubban fysiskt mot en journalist är principiellt fel och förkastligt. Jag tycker det beteendet är rent ut sagt för jävligt, Fredrik Norrena! Nu verkar det som journalister i Cloetta Center ska vara rädda för att gå till jobbet. Vad kommer Norrena göra härnäst? Var finns finnens spärr? Vilka medel tror han sig få ta till i förlustens namn?”.

”Fastnar med klubban”

Linköpings presschef Peter ”Biffen” Karlsson stod bara någon meter från händelsen.

– Som jag uppfattade det så fastnar Norrena med klubban mellan benen på reportern. Först uppfattade jag att han (Norrena) skulle ramla, sedan hörde jag bara att han blev förbannad, säger Karlsson.

Här kan ni se klippet från Corren.

Sportbladet har sökt John Senewiratne och LHC:s klubbdirektör Mike Helber för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM