”Vi vill ha åttan”

HOCKEY

Skellefteåtränarens
slutspelsplan är klar

LULEÅ. Seger i grundserien – då lär Skellefteå välja lag åtta i kvartsfinalen.

Det avslöjade tränaren Anders Forsberg för klubbens supportrar:

– Det laget blir det lättaste att möta i kvarten.

Foto: Foto: SCANPIX
Skellefteås tränare Anders Forsberg vill möta det lag som blir åtta i elitserien i kvartsfinalen.

Med fyra omgångar kvar att spela ligger Skellefteå på första plats i elitserien – med en poäng tillgodo på andraplacerade HV71.

Håller sig ställningarna betyder det att man får välja kvartsfinalmotståndare fritt mellan lag fem till åtta i tabellen.

Målet: vinna serien

Innan gårdagens derby mot Luleå avslöjade Skellefteås tränare, Anders Forsberg, under ett införsnack med supportrarna, att man troligtvis kommer att ta laget på plats åtta i sådana fall.

– Ja, jag tror så här... det kommer att vara en jättefördel att vinna serien. Det lag som kommer med på åttonde plats tror jag blir det laget som blir det lättaste att möta i kvarten. Målsättningen är att vinna serien. Det är inget löfte att vi ska ta lag åtta, men jag skulle tro det som det känns lite grann, svarade Forsberg på en fråga om man vill vinna serien.

”Valen är viktiga”

I går kväll, efter 2–5-förlusten, kontronterade Sportbladet Forsberg med uppgifterna.

– Det är väl alltid bra att välja åttan om man får välja först, det var så jag sa. Men det kommer inte vara så lätt. Får vi möjligheten att välja kommer vi att välja det lag som vi tycker passar oss bäst, säger Forsberg.

Har ni diskuterat det?

– Nej, ingenting. Vi får se vilka som är där, hur det ser ut och vilken plats vi hamnar på.

Är det något lag som lockar?

– Näe, utan det är mer att vi får se. Vi ska fundera väldigt noga så att vi gör ett bra val. De där valen är ju riktigt viktiga.

ARTIKELN HANDLAR OM