Utskällda av sportchefen

HOCKEY

Färjestads kris fortsätter – då fick Rundqvist nog

KARLSTAD. Mardrömmen fortsätter för Färjestad.

Efter gårdagens förlust fick sportchefen Thomas Rundqvist nog och skällde ut spelarna i omklädningsrummet.

– Det var läge att tala om att läget börjar bli allvarligt, säger han till NWT.

Foto: DEPPIGT Färjestad har ännu inte tagit en trepoängare i årets elitserie. I går kom ännu en förlust på straffar och efter matchen fick lagkaptenen Rickard Wallin och resten av spelarna en ordentlig utskällning av sportchefen Thomas Rundqvist.

Vinden vägrar vända för Färjestad. Efter en lång videogranskning i tredje perioden mot Växjö valde domaren Christer Lärking att underkänna Rickard Wallins 3–2-mål.

”Är förbannad”

Anledningen: det gick inte att se om pucken var över linjen.

– Just nu är jag förbannad, ledsen och besviken. Det är så typiskt. Det känns som att det är någon som sitter och garvar åt en just nu, säger lagkaptenen Rickard Wallin efter förlusten i straffläggningen.

Var det mål?

– Jag tyckte att pucken var inne. Men på något sätt lyckades han (Martin Gerber) trolla bort pucken under benskyddet. Men målkameran sitter där den sitter och tydligen såg varken den eller domaren pucken.

Trots förlusten har tränaren Niklas Czarnecki fortsatt förtroende från Rundqvist. Spelarna fick dock sina fiskar varma.

Enligt vad NWT erfar avslutade Rundqvist utskällningen så här:

”Är det någon som har problem med det här så kan han komma upp till mitt kontor i morgon...”

Bara 5 184 i publiken

Färjestads segertorka är inte det enda problemet man har.

I går noterade man en riktig bottensiffra när bara 5 184 personer satt på läktaren – en alarmerande trend som kan bli ett stort problem i det långa loppet.

– Jag förstår publiken. Det är ingen som vill betala för att se en pjäs med värdelösa skådespelare. De som kommer hit ska ha en stor eloge. Det betyder mycket och just nu vill man bara belöna fansen med en seger. Men det här är den tyngsta svackan jag personligen varit med om, säger Wallin.

ARTIKELN HANDLAR OM