Tre Kronor drömmer om Loui Eriksson

Foto: Loui Eriksson.
HOCKEY

Fem NHL-stjärnor har redan tackat ja till VM – nu hoppas Tre Kronor på fler klartecken.

Lagledaren Johan Garpenlöv ska kontakta Loui Eriksson och de andra Dallas-svenskarna under tisdagen.

– Ni kommer att få veta mer inom kort, säger han.

Efter flera tunga återbud kunde Svenska ishockeyförbundet i dag släppa namnen på fem NHL-spelare som tackat ja till VM-spel.

Backen Carl Gunnarsson och forwardskvartetten Mikael Backlund, Patrik Berglund, Magnus Pääjärvi och Mattias Tedenby kommer alla att dra på sig Tre Kronor-tröjan i Slovakien senare i vår.

”Ska ringa dem...”

Och fler stjärnor kan vara på ingång.

Lagledaren Johan Garpenlöv ska under tisdagen ta kontakt med Dallas-svenskarna Loui Eriksson, Tom Wandell och Niklas Grossman.

– De missade ju slutspel i söndags och i går var en resdag för mig, så jag har inte hunnit prata med dem ordentligt än, säger Garpenlöv till Sportbladet.

Men de är intressanta, eller?

– Absolut. Jag ska ringa nu under eftermiddagen och kvällen. Ni kommer att få veta mer inom kort.

73 poäng på 79 matcher

Loui Eriksson, 25, har en kanonsäsong bakom sig i Dallas.

Frölundaprodukten, som bildat radarpar med spelgeniet Brad Richards, bokfördes för inte mindre än 73 poäng, varav 27 mål, på 79 matcher den här säsongen – och har vuxit ut till en av NHL-lagets verkliga ledargestalter.

Centern Tom Wandell, 24, gjorde sin första hela säsong som ordinarie i Dallas efter flytten från Timrå och noterades för nio poäng.

Hårdingen Niklas Grossman, 26, stod för tio poäng från sin backposition och var den i laget som, näst efter Eriksson, hade den bästa plusminus-statistiken (+7).

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor