Anmäls efter slagsmålet

HOCKEY

Holmqvist & Hedman avstängda en match – nu granskas de av disciplinnämnden

LINKÖPING. Både Michael Holmqvist, 31, och Anton Hedman, 24, stängs av minst en match efter slagsmålet i Cloetta Center.

Men det kan bli mer.

– Nu är det upp till disciplinnämnden att avgöra hur hårt straffet blir, säger hockeyförbundets domarchef Peter Andersson.

För drygt tre veckor sedan knäckte Modos Anton Hedman, 24, näsbenet på Djurgårdsbacken Andreas Holmqvist, 29, med en ful armbågstackling.

I går var det dags för payback time – från Andreas storebror Michael Holmqvist, 31, som är forward i Linköping.

Avstängda på annandagen

Med 2.16 kvar av mötet i Cloetta Center – när Linköping ledde med 7–2 – åkte Holmqvist och irriterade Hedman i ett helt byte innan det small på allvar. Holmqvist fick in en tung träff med högerhandsken, Hedman kastade handskarna och sedan var fajten ett faktum.

– De är automatiskt avstängda nästa match i elitserien, på annandagen, säger domarchefen Peter Andersson på tisdagsmorgonen.

– Jag har inga synpunkter på hur långt straffet kan bli. Jag kan bara konstatera att det är slagsmål och att spelarna fått match penalty, vilket automatiskt betyder avstängning i nästa match. Nu är det upp till disciplinnämnden att avgöra hur hårt straffet blir, det är helt fel av mig att spekulera i det.

Besked innan jul

Det kan dock dröja innan besked kommer.

– Jag vet inte när ärendet avhandlas, men det är ingen ko på isen eftersom det är landslagsuppehåll. Men innan jul åtminstone.

Spelar det någon roll vem som startade slagsmålet?

– Om de har fått matchstraff för slagsmål fokuserar man på själva slagsmålet. Vad slagsmålet har föregåtts av står, höll jag på att säga, skrivet i stjärnorna. De är anmälda för slagsmålet och det är det som disciplinnämnden avhandlar.

ARTIKELN HANDLAR OM